Aktuelt om huseftersyn

Få overblik over ændringer i håndbøger, vejledninger og andre forhold omkring huseftersynsordningen samt tilstandsrapporter og elinstallationsrapporter.

Læg mærke til...

20. august: Husweb har været ude af drift. Problemet er løst.

20. juli 2021: Sikkerhedsstyrelsen og Nævnenes Hus søger 30 tekniske revisorer/skønsmænd til huseftersynsordningen. Læs mere på ted.europa.eu. Linket er opdateret, da en ny udbudsproces er sat i gang. Der er ansøgningsfrist 17. august kl. 12. 

18. maj: Håndbog til eleftersyn er opdateret (pkt. 21).

12. maj: Brugere spørges om huseftersynsrapporter og Husweb.
1. oktober 2020 blev nye tilstandsrapporter og elinstallationsrapporter samt det nye it-system Husweb taget i brug. Med de nye rapporter og udviklingen af Husweb har Sikkerhedsstyrelsen ønsket at øge både brugervenligheden for dem, der udarbejder rapporter og forbrugernes forståelse af rapporterne i huseftersynsordningen.

Beskikkede bygningssagkyndige og elinstallatørvirksomheder, der anvender Husweb i arbejdet, bliver af Sikkerhedsstyrelsen inviteret til at give feedback på den nye huseftersynsordning og Husweb. Der bliver sendt link til spørgeskemaundersøgelsen til elinstallationsvirksomhedernes e-Boks. Bygningssagkyndige vil modtage det i deres private E-boks.

Spørgeskemaundersøgelsen tager ca. 10 minutter at udfylde, og besvarelsen er anonym. Dem, der vil deltage i mere dybdegående interviews, kan give deres kontaktoplysninger til sidst i spørgeskemaundersøgelsen.

Svarfristen er 24. maj 2021.

5. maj: Video af informationsmøde for bygningssagkyndige kan ses her.

23. april: Håndbog til elinstallationsrapporter er opdateret. 

14. april: Håndbog og vejledning 1, 3, 4 og 5 for bygningssagkyndige er opdateret. 

8. april: Vejledning til at arbejde offline er opdateret. Se den ny vejledning på denne side.

26. marts: Det er fra den 31. marts ikke længere muligt at lave allonger til gyldige tilstandsrapporter fra HEweb. De tilstandsrapporter, der senest er oprettet i det tidligere program HEweb, udløber den 31. marts, og derfor er det ikke længere muligt at tilgå systemet for at lave en allonge.
Alle tidligere tilstandsrapporter - nye som gamle - findes fremadrettet på Husweb under den konkrete ejendom.

16. marts: Husweb var ramt af netværksproblemer mandag eftermiddag. Programmet er tilgængeligt igen. 

8. marts 2021: Der er lagt nyt release på Husweb. Det indeholder dette:

 • Låsningsfunktion: Du kan se, om en rapport er blevet hentet af en anden bruger og om der arbejdes i rapporten. Som bruger kan du se, om der har været arbejdet på rapporten på en anden enhed end den, du sidder med netop nu.
 • Rumhåndtering - ‘indvendige rum (tilstandsrapporter): Alle bygninger der tilføjes eller er en del af oprettelsen, bliver oprettet med et standardrum kaldet, ”indvendigt rum”. Dette rum kan enten slettes, omdøbes eller du kan lade det være. Rummet oprettes for at sikre, at der ikke skal tilføjes rum på etager og  sekundære bygninger for at kunne afslutte rapporten. Hvis ikke der er registreret skader eller undtagelser i det ”indvendige rum”, kommer det ikke med i tilstandsrapporten.
 • Rettelse i pdf-rapporten under sælgeroplysninger: Bemærkningen om, hvorfor oplysninger om ejendommen ikke er udfyldt af sælger, kommer nu med i pdf’en.
 • Nyt løbenummerformat for “kladder”: Kladder får et løbenummer. Dette nummer vil rapporten have, mens du arbejder med den. Når rapporten afsluttes og betales, får den et rigtigt løbenummer. Det sikrer fortløbende løbenumre på rapporter, og slettede kladder optager ikke et rigtigt løbenummer og giver huller i løbenummer-serien.
 • Kontoudtog med export til excel-fil: Nu kan du eksportere en excel-oversigt over alle gennemførte transaktioner med oplysninger, der kan anvendes til afstemning for bogholderiet.
 • Feedback ved synkronisering: Du får nu en lille besked, når en synkronisering er gennemført og om den er succesfuld eller er fejlet.
 • Performanceforbedring ved billed-upload i afslutningsflowet. Vi har lavet nogle optimeringer på det afsluttende synkroniseringsflow, så det skulle opleves lidt hurtigere.
 • Ny søgefunktion. Vi har forbedret søgefunktionen, så det bliver nemmere at filtrere rapporter og finde den/dem, du leder efter.
 • Ny rapportoversigt. Vi har fjernet de enkelte faner og samlet disse i en ny søgefunktion/filtrering. Derudover har vi samlet rapporter og revisioner, så man i oversigten altid få vist den seneste version af rapporten. Såfremt der er lavet revision(er) på rapporten, kan du se tidligere revisioner ved at folde en liste ud for den enkelte rapport.

28. januar 2021: BBR-data opdateres ikke fra 1. til 3. februar. I forbindelse med, at OIS-HE-webservicen omlægges fra KMD til Netcompany, vil der være en periode fra 1. februar til 3. februar kl.12, hvor data, der trækkes fra BBR, ikke bliver opdateret. Man vil stadig kunne lave tilstands- og elinstallationsrapporter i Husweb, men man vil kunne risikere at få forældede data, hvis der er ændret i BBR-oplysninger og ejerdata i ovenstående tidsrum.
Det forventes hos Netcompany, at der er normal drift og at nye data igen vil være tilgængelige fra d. 3. februar kl. 12. Omlægningen gælder alle, der anvender OIS-HE-servicen, da driften af denne flyttes fra KMD til Netcompany

22. januar 2021: Se ny releaseplan for Husweb nederst på siden.

20. januar 2021: Håndbog til elinstallationsrapporter er opdateret.

18. januar 2021: Nyt tidspunkt for optagelseskursus for beskikkede bygningssagkyndige.

Optagelseskursus for nye bygningssagkyndige i uge 50 er aflyst - nyt kursus i uge 5, 2021. Læs mere her.

  14. december: Der er kommet opdateringer til Husweb.

  20. november: Bruger du version 1.17.0 af Husweb, er der sket nogle ændringer.

  November: Der har været en symbolfejl i enkelte elinstallationsrapporter. Find beskrivelse af fejlen i downloadboksen nedenfor.

  7. oktober: Sælgeroplysningsskema version 3.0 er tilgængeligt. Find det her. 

  29. september: Vejledning 1, 2 og 3 til Håndbog for bygningssagkyndige er opdateret. Se de reviderede vejledninger her.

  21. september: Håndbog for bygningssagkyndige samt vejledning 6. Sælgeroplysninger er opdateret. Se de reviderede udgaver her.

  18. september: Håndbog for elinstallatørvirksomheder er opdateret. Se den reviderede udgave her.

  Informationsbreve

  Se materiale, der er udsendt til bygningssagkyndige og elinstallatørvirksomheder.

  Udvikling og ændringer i Husweb - releaseplan

  Husweb vil være i stadig udvikling, og der planlægges ud fra 4-5 releases af større ændringer om året.

  Ændringer til skadestekster, symboler mm. vil foregå løbende.

  Når der er væsentlige fejl, der skal udbedres, kommer der driftsmeddelelse på Husweb.

  Der vil være oversigt over planlagte ændringer på Sik.dk, og når større ændringer gennemføres, informeres der på Husweb.

  Plan for kommende releases (forbehold for ændringer)

  Release 2: 3. maj 2021. De ændringer i Husweb, der skulle være sat i værk som en release i starten af maj, er blevet udsat. Dette skyldes, at der netop nu er en brugerundersøgelse for Husweb i gang blandt bygningssagkyndige og elinstallationsvirksomheder. Når undersøgelsen er afsluttet, vil resultaterne indgå i prioriteringen af, hvilket indhold der skal være i de kommende releases. Dermed vil de næste ændringer af Husweb efter planen ske i slutningen af august.

  Release 3: 23. august 2021. Ændringsønsker skal sendes til sik@sik.dk senest 21. maj.

  Release 4: 22. november 2021. Ændringsønsker skal sendes til sik@sik.dk senest 27. august.

  Ændringsønsker

  Sikkerhedsstyrelsen modtager mange ønsker om ændringer af Husweb. Forslagene vurderes, både konkret og i forhold til, om de kolliderer med andre ønsker eller kan være i strid med principperne i huseftersynsordningen. De forslag, det er muligt at gennemføre, prioriteres. Nogle vil kunne gennemføres umiddelbart, mens andre afventer en kommende samlet release af ændringer i Husweb.

  Ønsker til ændringer af Husweb kan sendes til sik@sik.dk.


  Siden er opdateret 13. juli 2021