Om os

Sikkerhedsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har ansvaret for teknisk sikkerhed i Danmark. Vi arbejder blandt andet med kontrol og tilsyn inden for el, vvs og forbrugerprodukter. 

Vores arbejdsområder

En moderne, serviceorienteret og digital myndighed

Tilsyn med elinstallationer og elinstallationsrapporter fylder meget i Sikkerhedsstyrelsen. Vi fører tilsyn med, at elinstallationer i både boliger og erhvervslokaler er i orden, og at du kan stole på elinstallationsrapporten, når du vil købe et nyt hus. Hør vores tilsynsførende Thomas Slot Christiansen fortælle om sit arbejde.

Vores arbejdsområder

Fyrværkeri skal følge reglerne

Naboer til et salgssted for fyrværkeri skal kunne føle sig trygge. Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med, at reglerne overholdes og at den enkelte fyrværkeriartikel er lovlig og sikker. Hør Pernille Enoch og Lene Svensson fortælle om deres tilsyn med fyrværkerisalgssteder.

Vores arbejdsområder

Arne forebygger gasulykker

Gasområdet er i rivende udvikling, og det er vigtigt, at forbrugerne kan bruge gas, uden at der sker ulykker. Det er Sikkerhedsstyrelsen med til at sikre. Vi sørger for, at der er gode regler på området, svarer på spørgsmål og fører tilsyn. Hør Arne Hosbond fortælle om sit arbejde med at skabe sikkerhed for gasforbrugerne i Danmark.

Om os