Gasinstallationsklasser

Gasinstallationer inddeles i 11 klasser. Se en oversigt over gasinstallationsklasserne.

Klasse 1

Simple flytbare gasapparater, som er beregnet til udendørs brug, f.eks. gasgrill, løse apparater til campingbrug, ukrudtsbrændere, terrassevarmere, rygeovne og håndværktøj, herunder håndværktøj, der anvendes kortvarigt indendørs.

Se vejledning til gasinstallationsklasse 1

Klasse 2

Transportable gasapparater på maksimalt 4,2 kW, som er beregnet til indendørs brug uden aftræk, f.eks. varmeovne og gaslygter.

Klasse 3

Gasapparater beregnet til husholdningsbrug uden aftræk.

Se vejledning til gasinstallationsklasse 3.

Klasse 4

Installationer med gasapparater til og med 135 kW med aftræk og lukket forbrændingskammer. F.eks. apparater til opvarmning af rum eller vand, pejse til dekorative formål, køleskabe og tørretumblere. Hvis gasapparatet har åbent forbrændingskammer, betragtes det som klasse 5-installation.

Klasse 5

Installationer med gasapparater over 135 kW. Herunder gasapparater med åbent forbrændingskammer uanset effekt. F.eks. apparater til opvarmning af rum eller vand, pejse til dekorative formål, varmelamper til dyr og tørretumblere.

Klasse 6

Storkøkkener.

Klasse 7

Gasmotorer, gasturbiner og procesinstallationer. Som procesinstallation regner ud over definitionen i stk. 1, nr. 20, f.eks. varmekanoner til udtørring af bygninger, tørretumblere til industrielle formål og industrielle bageovne.

Klasse 8

Midlertidige gasinstallationer.

Klasse 9

Installationer til laboratorie- og undervisningsbrug.

Klasse 11

Skurvogne, cateringvogne og lignende, der ikke anvendes til beboelse.

Se vejledning til gasinstallationsklasse 11

20. april 2018