HD-60364-serien for elektriske installationer

Installationsbekendtgørelsen henviser til fælles europæiske standarder, som er samlet i HD-60364-serien. Her kan du se, hvordan du får adgang til standarderne og hvilke standarder, der indgår i serien.

7. udgave af håndbog 183 - standardsamlingen

Håndbog 183, som indeholder standardsamlingen DS/HD 60364, er udkommet i 7.udgave, der er gældende pr. 1. juli 2022 med mere end 40 standarder samlet i to bind.

På Dansk Standards hjemmeside er der en oversigt over ændringerne i 7. udgave af standardsamlingen:

https://www.ds.dk/da/fagomraader/elektroteknik-og-elinstallationer/faq/aendringer/a>

Køb adgang til standarder

Det er Dansk Standard, som udgiver standarderne i Danmark. For at læse standarderne, skal du købe adgang til dem. Det gør du via Dansk Standard, hvor du kan købe en elinstallationspakke, der giver dig adgang til de mere end 40 europæiske standarder i HD-60364-serien. 

Elektronisk adgang til standarder

Dansk Standard kan tilbyde dig en elektronisk adgang til standarder i systemet Standard Distribute. Med en elektronisk adgang, får du adgang til opdaterede standarder, så du altid kan være sikker på, at du arbejder efter de rigtige udgaver.

Standarder bliver opdateret løbende, og der kan derfor være forskellige versioner af den samme standard. 2 standarder kan fx køre parallelt i 3 år.

Standarder ud over elinstallationspakken

Væe opmærksom på, at du kan få brug for andre standarder, som ikke er en del af elinstallationspakken fra Dansk Standard.

Arbejder du med ATEX, får du brug for standarden DS/EN 60079-14 - Eksplosive atmosfærer.

Arbejder du med drift af installationer og anlæg, har du også brug for standarden EN 50110 - Drift af elektriske installationer.

Om vejledningen

  • Denne vejledning er udarbejdet i et samarbejde mellem TEKNIQ Arbejdsgiverne og Sikkerhedsstyrelsen.
  • Indhold fra standarder er gengivet efter aftale med Dansk Standard.

Opdateret 22. august 2022