Sikkerhedsstyrelsen

Brug sikkert og lovligt fyrværkeri

Ulovligt fyrværkeri kan se helt uskyldigt ud. Læs, hvordan du sikrer dig, at dit fyrværkeri er både sikkert og lovligt at bruge.


Hold dig fra ulovligt fyrværkeri

Gå aldrig tilbage til en fuser. Brug beskyttelsesbriller. Hold afstand... De fleste kender reglerne for, hvordan man skal omgås fyrværkeri. Men det er mindst lige så vigtigt, at man ved, hvad det er for noget fyrværkeri, man omgås.

Brug fyrværkeri sikkert

Fyrværkeri er flot, men det kan være farligt, hvis det ikke håndteres rigtigt. Sæt dig ind i, hvordan du bruger fyrværkeriet sikkert, før du starter din fyrværkerisæson.

Mærkning af fyrværkeri

Som forbruger af nytårsfyrværkeri skal du være opmærksom på, at alle fyrværkeriartikler skal være CE-mærkede. Det er vigtigt at slå fast, at fyrværkeri er et produkt, som har en indbygget sikkerhedsrisiko – og derfor er det uanset mærkning vigtigt, at man passer på.

Farlige fyrværkeriartikler

Sikkerhedsstyrelsen laver markedskontrol af nytårsfyrværkeri. Når vi finder en fyrværkeriartikel, som er farlig eller har en fejl, skal den trækkes tilbage fra markedet.

SIK-mærket fyrværkeri må fortsat bruges af private forbrugere

Alt fyrværkeri, der sælges til danske forbrugere op til nytåret 2017, skal være CE-mærket. Tidligere har der også været fyrværkeri i handelen med SIK-numre, men det er fra 4. juli 2017 blevet forbudt at sælge til forbrugerne.

De fem fyrværkeriråd

Du må affyre fyrværkeri fra den 27. december til og med 1. januar. Læs her fem gode råd til sikker brug af fyrværkeri.