Guide til de mest almindelige gasslanger til gasinstallationer

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at slangen passer til det apparat, den skal tilsluttes. Vi har lavet en mini guide, hvor du kan blive klogere på de forskellige typer gasslanger, der er mest almindelige i Danmark.

Uarmeret gasslange

En uarmeret gasslange er en blød, typisk sort gummislange, som du kan anvende til laboratoriebrug til bunsenbrændere. Slangen har en indvendig diameter på 10–11 mm.

Komfurslange

Komfurslange er en flexslange, som du kan anvende til dine husholdningsapparater, der er drevet af gas. Slangen er med fabriksmonteret tilslutning i form af omløber eller kobling i begge ender og anvendes i trykområdet op til 100 mbar. 

Installationsslange

Installationsslange er en flexslange med fabriksmonteret tilslutning i form af omløber eller kobling i begge ender. 

Lavtryksslange

Lavtryksslange er en orange gasslange, som du kan anvende til flaskegasapparater i trykområdet op til 100 mbar. Slangen har en indvendig diameter på 10-11 mm. Den tilsluttes enten en DS-24 slangestuds med spændebånd eller har fabriksmonteret ¼” links gevind.

Højtryksslange

Højtryksslange er en orange gasslange, der anvendes til flaskegasapparater som ukrudtsbrændere og tagdækkerbrændere. Slangen har en indvendig diameter på 6-7 mm og kan anvendes i trykområdet op til 16 bar.

Når højtryksslangen anvendes til apparater i trykområdet op til 4 bar (mellemtryk), er den er forsynet med fabriksmonteret tilslutning med 3/8” links gevind.

Når højtryksslangen anvendes i trykområdet fra 4 til 16 bar, er den forsynet med tilslutning med enten fingevind (W22 X 1”/22 links-gevind) eller grovgevind (W21,8 X 1”/14 links-gevind).

Stålarmeret slange

Stålarmeret slange er en gasslange med udvendigt rustfast stålflet for ekstra termisk beskyttelse og beskyttelse mod mekaniske påvirkninger. Slangen er forsynet med fabriksmonterede koblinger.