Nye regler for tatoveringssteder

Publiceret d. 29. juni 2018
Fra 1. juli 2018 skal alle nye tatoveringssteder i Danmark registreres hos Sikkerhedsstyrelsen, før det er tilladt at tage mod den første kunde. Senest til nytår skal allerede eksisterende tatoveringssteder registreres.
Tatovør laver en tatovering

NYHED: Ejeren af et tatoveringssted, der er etableret inden 1. juli 2018, har dog mulighed for at tilmelde sig en vejledningsordning i 2019. Derefter skal tatoveringsstedet være fuldt registreret 1. januar 2020.

De nye regler for registrering af tatoveringssteder og tilknyttede tatovører er fastlagt i tatoveringsloven, som træder i kraft 1. juli. Loven hører under Sundhedsministeriet, mens det er hos Sikkerhedsstyrelsen, tatoveringsstederne skal registrere sig. Det er også Sikkerhedsstyrelsen, der vil føre tilsyn med registrerede tatoveringssteder, og hvis ejeren af et tatoveringssted har tilmeldt sig vejledningsordningen, vil en medarbejder fra Sikkerhedsstyrelsen i løbet af 2019 komme på besøg for at vejlede om, hvordan tatoveringsstedet kan overholde reglerne i tatoveringsloven efter fuld registrering. Der bliver blandt andet stillet krav til hygiejnen på tatoveringsstedet og i forhold til tatovørens redskaber.

Der er mere information om registrering og om reglerne for tatoveringssteder på www.tatoveringsregler.dk , der er en del af Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. Her er der også link til registreringsblanketten på Virk.dk.