Sådan bruger du terrassevarmeren sikkert

Når mørket sænker sig i haven, kan en terrassevarmer forlænge aftenen i det fri. Du kan følge disse gode råd, så du bruger terrassevarmeren sikkert og undgår ulykker.

Brug af terrassevarmere

Flere og flere opgraderer haven med en terrassevarmer. På den måde kan man suge mere tid og liv ud af forårs- og sommeraftenerne.

Som med alle gasprodukter bør du være forsigtig, når du bruger terrassevarmere. Vi har samlet en række gode råd, så du undgår, at det ender galt.

Før du bruger terrassevarmeren

Før du tænder op for din terrassevarmer, bør du gøre følgende:

Læse brugsanvisningen nøje

I brugsanvisningen står det eksempelvis angivet, hvor stor afstand der skal være fra varmeren til brandbart materiale. Husk, at afstanden også gælder i toppen, hvis du eksempelvis har terrassevarmeren stående under en parasol.

Tjekke for mus og fuglereder

Hvis din terrassevarmer har overvintret i haveskuret, er det en god idé at du tjekker, at der ikke er flyttet dyr ind i terrassevarmeren siden sidste sommer.

Tjekke slange og regulator

Du bør jævnligt kontrollere gasslangen for synligt slid. Det kan være sprækker eller afblegning af sollys. Der må ikke opstå revner, når gasslangen bøjes. Brug sæbevand eller en lækagespray til at sikre dig, at der ikke lækker gas fra slange, regulator eller andre samlinger.

Brug ikke terrassevarmeren indendørs

Du skal huske, at terrassevarmere er beregnet til at bruge udendørs. Bruger du den indendørs i for eksempel din udestue, er der risiko for kulilteforgiftning.

Kontrollere, at terrassevarmeren står stabilt

Det er en god idé at sikre dig, at terrassevarmeren står på et jævnt underlag, og at den ikke kan vælte.

Når du er færdig med at bruge din terrassevarmer

Når du er færdig med at bruge terrassevarmeren, bør du gøre følgende:

Frakoble gassen

Som med gasgrill, ukrudtsbrændere og andre gasprodukter skal du altid koble gassen fra, når du er færdig med at bruge terrassevarmeren.

Passe på varmen

Stiller du terrassevarmeren i skuret efter brug, så skal du sikre dig, at den er kølet af. Det mindsker risikoen for, at der opstår brand.