Sikre bindebånd og snore i børnetøj

Hvis børnetøj skal være sikkert, er det vigtigt, at bindebånd og snore overholder nogle enkle krav. Børnetøj skal overholde reglerne i produktloven.

Bindebånd og snore i børnetøj

Børnetøj kan både være forsynet med bindebånd og snore. Bindebånd er bånd, der er syet fast på tøjet. Snore er bånd, der går igennem en løbegang eller stropper på tøjet.

  6 gode råd om bindebånd og snore i børnetøj

  1. Tøj til børn op til syv år må ikke have bindebånd eller snore i hoved- og halsområdet.
    
  2. Tøj til børn mellem 7 og 14 år må ikke have bindebånd i hoved- og halsområdet, der er længere end 75 mm eller snore med frithængende ender. Snore i hoved- og halsområdet må ikke være elastiske – undtagen er skulderstropper og halsstropper (halter neck).
    
  3. Børnetøj må ikke have bindebånd eller snore med frithængende ender, der er længere end 140 mm i bryst- og taljeområdet.
    
  4. Halsstropper (halter neck) i børnetøj må ikke have frithængende ender i hoved- og halsområdet.
    
  5. Børnetøj med bælter eller snore, der er beregnet til at blive bundet foran, må ikke have løse ender, der er længere end 360 mm, målt når de ikke er bundet og fra det punkt, hvor de skal bindes.
    
  6. Andre bindebånd eller snore i børnetøj må ikke hænge længere ned end til ærmets eller tøjets kant. Bindebånd, funktionelle snore og dekorative snore ved den nederste kant af lange bukser skal være på indersiden af bukserne.

  Anbefalingerne gælder, uanset om børnetøjet er købt eller hjemmesyet.

  Hvad er bindebånd?

  Bindebånd er bånd, der er syet fast i tøjet.

  Hvad er snore?

  Snore er bånd, der går igennem en løbegang eller stropper på tøjet.