Sådan sikrer du, at børnetøjet ikke er farligt for dit barn

Du skal tænke på sikkerheden, når du køber børnetøj. Nyt tøj til dit barn skal være uden lange snore eller smådimser, som børn risikerer at blive kvalt i. Her får du 6 sikre råd om børnetøj.

Hvad tænker du på når du køber børnetøj?

Når du er på indkøb og skal købe nyt tøj til dit barn, er det en god idé at have særligt øje på, om der er snore eller smådimser, som kan udgøre en fare for dit barn.

Du bør tænke på disse 6 ting

 1. Tøj til børn op til syv år (højde 1,34 m) må ikke have bindebånd eller snore i hoved- og halsområdet.
   
 2. Tøj til børn mellem 7 og 14 år må ikke have bindebånd og snore i hoved- og halsområdet, der er længere end 75 mm og de må ikke have frit hængende ender.
   
 3. Du skal sikrer dig, at smådelene på dit barns tøj sidder godt fast. Pailletter, knapper og perler er flotte – men også små nok til at ende i dit barns mund.
   
 4. Kan tøjets smådele komme ned i legetøjstesteren? Brug legetøjstesteren til at måle, om smådelene på dit barns tøj er for små.
   
 5. Når dit barn leger, må det ikke have et tørklæde om halsen. Dit barn kan blive kvalt, hvis det bliver viklet ind i grene eller sætter sig fast i en dør.
   
 6. Du skal tjekke, at tøjet passer til dit barns alder. Du skal altid sørge for, at du følger anbefalinger om alder og advarsler. Særligt i forhold til børn under 3 år – øjemål og sund fornuft er ikke nok! Se mere i videoen  her og her.