Sikker børneudklædning til fastelavn og halloween

Du får her nogle gode råd, som gør det mere sikkert for dit barn at klæde sig ud til fastelavn eller halloween.

Hold øje med dit barn, når det leger i kostume

Børn synes, at det er sjovt at klæde sig ud som superhelt i flagrende kappe, sørøver med sværd og klap for øjet eller som en smuk prinsesse i flot pailletkjole. 

Men små børn kan komme galt afsted med snore, knapper og pailletter. Det er derfor vigtigt, at du holder godt øje med dit barn, når det leger i et kostume.

Gode råd til udklædningstøjet

1. Lange snore

Har dit barns kostume lange snore? Hvis snoren er lang nok til at danne en løkke om halsen, risikerer dit barn i værste fald at blive stranguleret. Sørg for, at der ikke er lange snore i dit barns kostume. Du kan se, hvordan du tester snorene herunder.

2. Smådele

Pailletter, knapper og perler er flotte – men også små nok til at ende i dit barns mund og hals. Er dit barn under 3 år, så bør du sikre dig, at smådelene på barnets tøj sidder godt fast.
 

3. Er tilbehøret solidt?

Piratsværd, tryllestav, pistoler eller andet tilbehør til udklædning kan have smådele, der kan falde af. Tjek, om tilbehøret er solidt og kan tåle at blive leget voldsomt med.
 

4. Legetøjstesteren

Kan kostumets smådele bestå legetøjstesteren? Brug Sikkerhedsstyrelsens legetøjstester til at teste, om smådelene på dit barns kostume er farlige.

5. Snore i kappen

Kappen er et must, når dit barn skal være superhelt. Men sidder kappen med en snor omkring halsen, kan dit barn blive kvalt, hvis kappen hænger fast i noget. Vælg i stedet en kappe med velcrobånd.

6. Aldersanbefalinger

Passer kostumet til dit barns alder? Følg altid anbefalinger om alder og advarsler og tag det alvorligt. Særligt i forhold til børn under 3 år – øjemål og sund fornuft er ikke nok!

7. CE-mærket

Kender du CE-mærket? Fabrikanten angiver med CE-mærket, at produktet lever op til sundheds- og sikkerhedskravene i EU. Køb derfor altid kun legetøj og kostumer til dit barn, som er CE-mærket.