Sådan får du et sikkert nytår uden ulykker

Hvert år kommer mellem 200 og 300 personer tilskade på grund af fyrværkeri. Du skal huske at have en sikker adfærd når, at du omgås fyrværkeri. Du bør følge fyrværkerirådene og have respekt for fyrværkeriet, så du får et sikkert nytår uden ulykker.

Sikkert nytår

Nytårsaften skal fejres med fest og farver. Og fyrværkeri. Da der er krudt i fyrværkeri, skal du altid være ekstra forsigtig. Du skal altid huske sikkerheden – følg de fem fyrværkeriråd og så er du klar til nytårsaften.

Flere fyrværkeriforhandlere reklamerer med såkaldte ’børneposer’. Trods det, så er indholdet i poserne ikke ufarligt, og fyrværkeriposerne må kun sælges til personer over 18 år. Det er en god idé at lave nogle faste og klare regler – sammen med dit barn – som tydeligt angiver, hvordan og hvornår I fyrer fyrværkeri af. Lær dit barn at have respekt for fyrværkeri.

De fem fyrværkeriråd

Husk!

  • Brug altid beskyttelsesbriller. Også selvom du ’kun’ er tilskuer.
  • Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Fyrværkeri opfører sig ikke altid efter hensigten, og der er ingen kvalitetskontrol på fyrværkeri, der ikke er godkendt.
  • Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. Knap halvdelen af alle fyrværkeriskader går ud over hænder eller fingre. Følg altid brugsanvisningen om sikkerhedsafstand.
  • Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.
  • Gå aldrig tilbage til en fuser.
 Fusere er uberegnelige og skal fjernes med skovl og spand.