Sådan gør du stuen og børneværelset børnesikkert

Børn er nysgerrige, og der er mange spændende ting i hjemmet, som frister små pilfingre. Her kan du få en række gode råd til at gøre stuen og børneværelset børnesikkert, så ulykken ikke sker.

Et børnesikkert hjem

Som forælder skal du være et skridt foran og med jævne mellemrum tjekke stuen og børneværelset for at fjerne farlige genstande.

Det kan være alt lige fra smådele til snore eller ødelagt legetøj. Ofte er børneværelset også indrettet med flotte kreative løsninger, hvor sikkerheden måske ikke helt er fulgt med. 

 

10 gode råd om sikkerhed i stuen og børneværelset

Det er en god ide, at du som forælder tager dine forholdsregler for at børnesikre dit hjem. Det kan du gøre ved at følge vores gode råd om sikkerhed i stuen og børneværelset:

 1. Prøv at gå ned på alle fire og se dit hjem i børnehøjde. Det giver et nyt perspektiv, og du får mulighed for at fjerne de ting og smådele, der kan være til fare for dit barn.
   
 2. Snore og vimpler kan udgøre en kvælningsfare for dit barn. Anbring derfor altid snore og kæder, så dit barn ikke kan nå dem.
   
 3. Sidder dit barn i højstol, så er det en god idé at have en fodstøtte og en skridtstrop, så dit barn ikke glider ud.
   
 4. Fastgør hjemmets reoler og kommoder foroven, så de ikke kan vælte ned over barnet.
   
 5. Sover dit barn i vugge, så sørg for, at vuggen er stabil og står godt fast.
   
 6. Lad dit barn sove med en dyne, som passer til sengen. Der skal altid være mulighed for, at dit barn kan sparke dynen af uden at blive viklet ind i den.
   
 7. Legetøj og smådele kan være en kvælningsfare for dit barn. Sørg for, at der ikke er smådele – og at legetøjet ikke virker skrøbeligt.
   
 8. Puder, bamser og ekstra tæpper bør ikke ligge i sengen, da det kan bruges som forhøjning, hvis barnet vil kravle ud.
   
 9. Fastgør ledninger og lamper, så barnet ikke får stød.
   
 10. Små borde kan bruges til at kravle op i højden med. Sørg derfor for, at for eksempel gardinsnore er fjernet, så barnet ikke risikerer at blive kvalt.