Sikkerhedsstyrelsen politianmelder 16 tatoveringssteder

Publiceret d. 15. august 2019
Sikkerhedsstyrelsen anmelder tatoveringsstederne for manglende registreringer, efter en ny tatoveringslov trådte i kraft i 2018.
Tatovør
Sikkerhedsstyrelsen politianmelder tatoveringssteder

Sikkerhedsstyrelsen anmelder tatoveringsstederne for manglende registreringer, efter en ny tatoveringslov trådte i kraft i 2018. I den forbindelse blev det et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Med registret har kunderne sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne.

Sikkerhedsstyrelsen har siden nytår, hvor der var deadline for registrering, fået en lang række anmeldelser om tatoveringssteder, der ikke er registrerede. Det har nu ført til politianmeldelser:

”Vi har politianmeldt 16 tatoveringssteder for manglende registreringer”, fortæller Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen. ”Det vigtige for os er, at vi får adgang til at kontrollere hygiejnen på tatoveringsstederne. De hygiejniske forhold skal være forsvarlige for at undgå infektioner, når man bliver tatoveret. Og vi kan kun komme på tilsyn, når et tatoveringssted er registreret”.

På nuværende tidspunkt er 297 tatoveringssteder og 768 tatovører registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Registret kan ses på sik.dk, hvor man også anonymt kan anmelde et tatoveringssted, der ikke fremgår af listen.

”Det er en kæmpehjælp, at kunderne rundt om i landet hjælper os med anmeldelser, hvis de støder på et sted, der ikke er registreret. Så det skal de bare blive ved med”, slutter Søren Muff.

De politianmeldte tatoveringssteder er fordelt over hele landet.  

Det bliver undersøgt ved et tilsyn:

  • Om alle tilknyttede tatovører er registreret i tatoveringsregistret
  • Om der er dokumentation for de brugte tatoveringsfarver
  • Om der udleveres den lovpligtige information til kunderne
  • Om gulve, vægge, døre og inventar er vaskbare og rene
  • Om rent og sterilt udstyr opbevares i lukkede skabe og holdes adskilt
  • Om der gøres rent og afdækkes mellem hver kunde
  • Om der er gulvtæpper, dyr eller mad- og drikkevarer i tatoveringsområdet
  • Om der er let adgang til håndvask, væghængte dispensere til sæbe, håndsprit og papirservietter samt affaldsspand
  • Om der er åbningsdato på åbne blækbeholdere

Hvad sker der, hvis reglerne ikke bliver overholdt?

  • Sikkerhedsstyrelsen politianmelder alle tatoveringssteder, der ikke registrerer sig. Sikkerhedsstyrelsen har hjemmel til at give tatoveringsstederne et påbud, hvis de ikke overholder de regler, der er i loven i forhold til hygiejne, information til kunder