Hold dig fra våde og glatte trampoliner

Publiceret d. 13. juli 2021
Når du køber en trampolin, skal der i brugsanvisningen være en advarsel mod at bruge trampolinen, når den er våd. Vandet gør trampolinen glat, og det kan være en sikkerhedsrisiko, når du hopper på trampolinen. Derfor har Sikkerhedsstyrelsen også bedt flere forhandlere om at stoppe salget af vandsprinklere til trampoliner, oplyser kontorchef Stine Pedersen.
Trampolinhop
Trampolinhop

Sikkerhedsstyrelsen har i den seneste tid fået flere anmeldelser af, at der blev solgt trampolinsprinklere i Danmark, selv om det er i modstrid med standarden, som trampoliner skal konstrueres efter, at bruge en trampolin, når den er våd. Kravet om at advare brugere mod våde trampoliner fremgår også af standarden.

- Det er fælles europæiske krav, der er fastsat af hensyn til brugernes sikkerhed, ligesom kravene til trampolinernes materialer og konstruktion. Vi kan ikke gøre noget, hvis folk selv vælger at hoppe på havetrampolinen i regnvejr, men vi kan gribe ind, hvis der sælges produkter, som opfordrer til risikabel leg eller hvis der ikke er de nødvendige advarsler i brugsanvisningen, siger Stine Pedersen.

Hun understreger, at det ikke er sprinkleren i sig selv, der udgør en risiko, men udelukkende faren ved at sprøjte vand over trampolinen og dem, der hopper på den.

- Har man købt sådan en sprinkler, kan man måske bruge den til leg på græsplænen i stedet. Det giver ikke den samme risiko for skader, nævner Stine Pedersen.