Regler for fyrværkeri strammes væsentligt

Publiceret d. 12. maj 2005
De største fyrværkerivirksomheder er flyttet ud af boligområder - Salg begrænses til december - primo januar.

NYHED: Fyrværkeriulykken i Seest bevirker væsentlige stramninger for oplagring, handel og brug af fyrværkeri. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen og forsvarsminister Søren Gade præsenterede i dag en rapport fra regeringens kulegravningsudvalg. Blandt mange nye initiativer er:

  • Strengere regler for, hvilke typer af fyrværkeri det skal være tilladt at sælge til forbrugerne.
  • Salgs- og anvendelsesperioden for nytårsfyrværkeri begrænses til december - primo januar.
  • Kravene til afstand for opbevaring af fyrværkeri i virksomheder med produktion og lager strammes med udgangspunkt i forsvarets regler.
  • Strengere regler for opbevaring af fyrværkeri i detailhandlen, herunder for opbevaring i containere.

- Jeg er meget tilfreds med, at de store fyrværkerilagre, der lå tæt på boligområder, nu er flyttet permanent ud af byerne, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen. Straks efter Kolding-ulykken blev lagrene flyttet midlertidigt til bl.a. forsvarets arealer. Nu er der indgået aftaler om en permanent udflytning med virksomhederne.

- Jeg mener, at udvalget er kommet med meget vigtige anbefalinger, som vil øge sikkerheden omkring fyrværkeri, siger forsvarsminister Søren Gade. Regeringen er klar til at indføre de strengere regler hurtigt.

Rapporten indeholder 55 anbefalinger, som skal øge sikkerheden omkring såvel fyrværkeriprodukter som fyrværkerivirksomheder og-lagre. Rapporten indeholder også en række anbefalinger om den fremtidige håndtering og placering af anden farlig virksomhed.

Kontaktinformation:

Økonomi- og Erhvervsministeriet:

Pressechef
Annette Juhler Kjær
tlf. 33 92 41 51 / 20 40 20 50
Pressesekretær
Erik Ljunggren
tlf. 33 92 31 15 / 40 18 43 46

Forsvarsministeriet:

Pressechef
Jacob Winther
tlf. 33 95 55 23 / 25 27 45 23