Sikkerhedsstyrelsen skal samarbejde med kinesisk myndighed

Publiceret d. 3. maj 2017
Direktør Lone Saaby fra Sikkerhedsstyrelsen har har i dag, onsdag 3. maj 2017, skrevet under på en samarbejdsaftale med de kinesiske myndigheder om akkreditering og certificering. Hun deltager i det første officielle statsministerbesøg i Kina siden 2008.

NYHED: Hun er som repræsentant for Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg i Kina med en stor dansk delegation på 45 personer. Formålet med besøget er vedtagelsen af et stort dansk-kinesisk arbejdsprogram. Derudover er der indgået i alt seks andre aftaler mellem landene, blandt andet aftalen mellem Sikkerhedsstyrelsen og den tilsvarende kinesiske myndighed CNCA.

- Vi glæder os meget til samarbejdet med kineserne. Vi håber på i samarbejde med ambassaden at arrangere et dansk besøg i Kina, hvor vi skal organisere, hvordan samarbejdet skal fungere i praksis, siger Lone Saaby efter den veloverståede indgåelse af aftalen og den efterfølgende statsmiddag.

Sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen, flere ministre og en lang række embedsfolk og erhvervsfolk ankom Lone Saaby tirsdag til Beijing. Onsdag blev delegationen budt velkommen på Den Himmelske Freds Plads med kanonsalutter og musik.

På vegne af Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg underskrev Lone Saaby aftalen, der skal bidrage til at øge samhandelsmulighederne mellem de to lande. Blandt andet vil myndighederne udveksle informationer om regler og standarder inden for akkreditering og certificering