Fyrværkerikampagner
Ved nytåret 2022/2023 kom 192 danskere på skadestuen på grund af ulykker med fyrværkeri.
Det er især unge drenge og yngre mænd, som fylder i ulykkesstatistikkerne, og mange af de tilskadekomne havde ikke sikkerhedsbriller på og stod for tæt på fyrværkeriet.
Sikkerhedsstyrelsen retter sine kampagner mod dem, der kommer til skade, både tilskuere og dem, der selv skyder fyrværkeri af.
Red en idiot
Årets kampagne fremstår som en velgørenhedsorganisation, der er sat i verden for at redde de stakkels idioter, der hvert år kommer til skade med fyrværkeri. Det er deres kærester, venner, søskende, børn eller bedsteforældre, der skal være med til at forebygge skaderne, ved at de skal passe ekstra godt på deres egne elskede idioter.
I front for velgørenhedsorganisationen står Ellen Hillingsø, som i kampagnefilmen redder sin idiot fra invaliderende fyrværkeriskader, men også forklarer, hvad der mon ligger bag det idiot-gen, der aktiveres særligt nytårsaften.
Meld dig som idiot-redder nytårsaften på redenidiot.dk
Fyrværkeriofrene fortæller
Spørgsmål og svar om fyrværkeri
Love og regler om fyrværkeri
Hvornår må du købe og bruge fyrværkeri?
I Danmark er det lovligt som privatperson at fyre konsumfyrværkeri af i dagene omkring nytår - fra den 27. december til og med den 1. januar.
Det er lovligt at købe fyrværkeri fra den 15. december.
Sikker transport og opbevaring af fyrværkeri
Som privatperson må du transportere og opbevare konsumfyrværkeri til eget brug.
Du må også opbevare fyrværkeri, som du ikke har fået brugt nytårsaften, indtil året efter i en mængde, der svarer til højst 5 kg NEM (Nettoeksplosivmasse).
Hvor må du anvende fyrværkeri?
Når man fyrer fyrværkeri af, er det vigtigt at overholde sikkerhedsafstanden. Hvor stor afstand, der skal være, står på fyrværkeriet.
Derudover er der særlige sikkerhedsafstande til blandt andet huse med stråtag og landbrug med dyr.