Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med hundredevis af campingpladser

Publiceret d. 6. maj 2019
I 2019 tager Sikkerhedsstyrelsen på tilsyn på cirka 200 campingpladser i hele landet. Styrelsen vil foretage stikprøver for at tjekke, om elinstallationerne er sikre. Se her, hvordan et tilsyn foregår.
Campingplads_campingvogn_04032019

Ingen skal dø eller komme til skade, når de holder ferie. Derfor er det vigtigt, at elsikkerheden er i top på landets campingpladser.

Tusindvis af campister indtager i denne tid pladserne til en ny sæson. Samtidig kommer Sikkerhedsstyrelsen på tilsyn på omkring 200 campingpladser fordelt over hele Danmark.

Men hvordan foregår et tilsyn?

Det kan du se et eksempel på i denne video, hvor elinspektør Thomas Slot Christiansen var på tilsyn hos Vejers Strand Camping i april.

 

Tilsyn på en alvorlig baggrund

Campingpladserne er valgt ud som branche som en del af Sikkerhedsstyrelsens risikobaserede tilsyn.  

Det er de, fordi en tilsynsindsats sidste år viste, at der var mange problemer med elinstallationerne på de 176 pladser, som styrelsen besøgte.

Kun 19 ud af de 176 pladser, styrelsen førte tilsyn med i 2018, havde styr på elinstallationerne.

På kortet nedenfor kan du se, hvordan fejlene fordelte sig geografisk.

Vi kommer uanmeldt

Hvis Sikkerhedsstyrelsen kommer og tjekker elinstallationerne på din campingplads, kommer vi som udgangspunkt uanmeldt. I nogle tilfælde vil ejeren af campingpladsen blive varslet.

Vi vil blandt andet kigge på eltavler og fejlstrømsafbrydere (også kaldet RCD’er eller HFI/HPFI), strømstandere og dele af installationerne i bygninger på pladsen.

Der vil også blive kigget på, om udendørs kabler på eksempelvis standere er sikret, så de ikke ved en fejl kan blive skåret over med eksempelvis haveredskaber som kanttrimmere eller græsslåmaskiner.

Elinspektøren har brug for hjælp til at komme ind i de relevante rum, hvor eltavlen befinder sig, men du behøver ikke være fysisk til stede under hele tilsynet.

Når tilsynet er afsluttet, modtager du et brev om, hvilke fejl og mangler der eventuelt er fundet ved tilsynet. Du kan bruge resultatet af tilsynet til at få en autoriseret elinstallatør til at rette op på fejlene.