Sikkerhedsstyrelsen sprænger youtubere i luften

Publiceret d. 15. december 2018
254 personer kom til skade i nytårsdøgnet sidste år, 65 af dem var børn under 14 år. Kun lidt over halvdelen havde sikkerhedsbriller på. I en ny YouTube-kampagne sætter youtuberne Alexander Husum og Niki Topgaard fokus, hvor vigtigt det er at huske de fem fyrværkeriråd.
FYR_tweenkampagne2018_Husum_og_Topgaard

65 børn kom ved årsskiftet 2017-18 på skadetuen på grund af ulykker med fyrværkeri. Kun lidt over halvdelen af dem havde husket sikkerhedsbrillerne.

Derfor har Sikkerhedsstyrelsen allieret sig med to af Danmarks største youtubere Alexander Husum og Niki Topgaard. Sammen vil de i en ny YouTube-kampagne få børnene til at huske sikkerhedsbrillerne, holde afstand til fyrværkeriet og følge de øvrige sikkerhedsråd.

- Vi ved, at mange af ulykker kan forbygges ved at huske sikkerhedsbrillerne, holde afstand og undgå ulovligt krudt. Samtidig ved vi, at børnene ser op til youtuberne som en slags storebrødre. Derfor håber vi at nå dem med budskaberne om at være forsigtige med fyrværkeri gennem Alexander Husum og Niki Topgaard, siger Mette Cramon, kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

Kampagnen består af to videoer, som lægges op på youtubernes kanaler. Sammen ”pranker” de hinanden med fyrværkeri, så der opstår farlige situationer.

De viser, hvor galt det kan gå, hvis børnene ikke husker sikkerhedsbrillerne, holder afstand og bruger ulovligt fyrværkeri.

Den første video bliver lanceret på Alexander Husums YouTube-kanal den 15. december, som er dagen, hvor fyrværkerisalget går i gang. Den anden video kommer på Niki Topgaards kanal den 27. december. Det er dagen, hvor man må begynde at fyre fyrværkeri af. 

Tak til Falck for lån af ambulance og redder.

Fakta om fyrværkeriulykker

65 børn kom til skade i nytårsdøgnet sidste år. Seks af ulykkerne var alvorlige.

Ud af de 65 tilskadekomne var 37 af dem tilskuere.

Kun lidt over halvdelen af alle, der kom til skade, havde husket sikkerhedsbrillerne.

23,1 % af skaderne var øjenskader, og 26 % var håndskader.