Husk at rengøre børnenes badelegetøj

Publiceret d. 8. juni 2018
Når legetøj kommer i kontakt med vand, kan der dannes skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt, at forældre husker at rengøre legetøjet jævnligt.

NYHED: Skimmelsvamp er en uvelkommen gæst, som oven i købet kan være til fare for helbredet. De giftige mikroorganismer elsker fugt. Derfor kan de trives godt i legetøj, som kommer i kontakt med væske og ikke bliver rengjort.

Det kan både være legetøj, som er beregnet til at tage med i badekarret, og legetøj, som er konstrueret til, at der kan hældes vand eller andre væsker ind i.

Hvis legetøjet kommer i kontakt med vand, bør forældre jævnligt rengøre det.

- Når der er hulrum i legetøj, og det kommer i kontakt med vand, så opstår risikoen for skimmel. Badelegetøj er ikke nødvendigvis farligt i sig selv, men det kan det altså blive, hvis man ikke med jævne mellemrum sørger for at gøre det rent, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose.

Alle former for legetøj, som er beregnet til brug i vand eller til at hælde vand eller væsker i, skal have en medfølgende hygiejnevejledning, der beskriver, hvordan det skal gøres rent.

Sikkerhedsstyrelsen har netop afsluttet en indsats, hvor 10 tilfældigt udvalgte stykker badelegetøj blev udtaget. Otte af dem havde ikke den nødvendige hygiejnevejledning. Legetøj, som er beregnet til at bruge i vand eller hælde vand og væske i, skal have en vejledning med, som fortæller forbrugerne, hvordan de kan holde produktet rent og dermed fri for skimmel og bakterier.

Styrelsen har bedt de konkrete virksomheder om at bringe det i orden og har indskærpet kravet om hygiejnevejledning over for branchen generelt.

- Virksomhederne skal selvfølgelig sørge for, at vejledningerne er med, men vi vil også gerne informere forbrugerne for en sikkerheds skyld, uddyber kontorchefen.