337 film om at undgå fyrværkeriulykker

Publiceret d. 19. december 2018
Gennem de seneste uger har mere end 15.000 skoleelever landet over arbejdet med, hvordan vi undgår ulykker med fyrværkeri. Resultatet er blevet 337 film i en landsdækkende konkurrence om de bedste kampagnefilm, og der er i dag fundet tre vindere. Det er skoleklasser fra Kolding, Vejle og Greve, der har ramt plet med filmideer, der er rettet mod henholdsvis deres egen aldersgruppe, forældre og en grænseoverskridende storebror.
Fyr_fyrværkeri_nyhed_131218

Budskab til forældre

De yngste vindere er 0.C fra Hældagerskolen i Vejle. De har lavet en film med titlen ”Dårlige undskyldninger,” hvor de sætter fokus på ubetænksomme voksne med masser af grunde til ikke at bruge beskyttelsesbriller, når de vil skyde fyrværkeri af.

Gode råd til kammeraterne

6.B på Sdr. Vang Skole i Kolding har lavet en sjov og opmærksomhedsskabende film, ”Fem knaldgode fyrværkeriråd,” hvor de præsenterer de fem fyrværkeriråd og siger godt nytår til deres egen aldersgruppe. De har tempo og dynamiske klip i filmen, hvor de også har arbejdet med animationer.

Den seje storebror

7.Z på Krogårdskolen i Greve har med filmen ”Du kan også blive sååå sej!” fundet en original vinkel på en kampagnefilm om fyrværkeri. Det er en ide, der har potentiale til at blive realiseret med en cool stand-up komiker.