Tjek legetøjet når du har vasket det

Publiceret d. 24. juni 2020
Legetøj til små børn skal være konstrueret til at blive gjort rent, men der kan opstå problemer, når legetøjet skal vaskes så tit, som det skal for at undgå coronasmitte.
Vask af legetøj
Vask af legetøj

Sikkerhedsstyrelsen fik mandag en anmeldelse fra en læge, der måtte operere et barn, som i sin daginstitution havde slugt løse magneter fra et stykke trælegetøj. Derfor opfordrer Sikkerhedsstyrelsen til at kontrollere, at legetøjet er i orden, når det er vasket af, så der ikke er løse smådele, som børn kan komme til skade med.

Det er blandt andet legetøj af træ, der kan tage skade af at blive vasket og afsprittet meget hyppigt, fordi den intensive rengøring kan få legetøjet til at gå i stykker, så smådele som for eksempel magneter river sig løs.

Både forældre, institutionspersonale og andre opfordres derfor til at tjekke, at legetøjet er i orden, når det er gjort rent, og inden børnene får lov at lege med det igen. Hvis der er skader på legetøjet, skal det kasseres af hensyn til sikkerheden.

”Vi har et særligt fokus på sikkerheden for små børn, fordi de ikke selv er i stand til at vurdere, om de kan komme til skade med deres legetøj. Det er ekstra vigtigt, at legetøjet er sikkert og kan holde til rengøringen, når det som i øjeblikket bliver rengjort meget ofte. Derfor skal forældre og pædagoger tjekke legetøjet, når de har det i hænderne,” siger kontorchef Stine Pedersen fra Sikkerhedsstyrelsen.