Sikkerhed i nye rammer

Publiceret d. 28. januar 2020
Op mod 200 gæster og medarbejdere blev budt velkommen af Sikkerhedsstyrelsens direktør Lone Saaby, da der mandag var indvielse af styrelsens nye lokaler på Esbjerg Brygge 30.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen klippede det røde bånd ved indvielsen.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen klippede det røde bånd ved indvielsen.

- Vi flyttede ind i december, og vi kan se, at vi har fået en masse nye muligheder med aktivitetsbaserede zoner, der giver mulighed for at arbejde på tværs af afdelinger. Og så er vi selvfølgelig også glade for den fantastiske udsigt over vandet, vi har fået, sagde Lone Saaby i sin velkomst.

Erhvervsminister Simon Kollerup skulle have deltaget i indvielsen, men måtte melde afbud på grund af sygdom. I stedet repræsenterede administrationsdirektør Torben Skovgaard Erhvervsministeriet og fremhævede i sin tale ved indvielsen Sikkerhedsstyrelsens betydning for den tekniske sikkerhed i Danmark, både når det gælder el, forbrugerprodukter og mange andre områder.

- Sikkerhedsstyrelsen spiller også en vigtig rolle i nogle signatursager. Det er vigtigt for regeringen, at vi får et sammenhængende Danmark, så man kan bo og arbejde i alle dele af landet. Her er Sikkerhedsstyrelsen et godt eksempel. Styrelsen har ligget i Esbjerg siden 2004 og har som en af de få styrelser formået at udvide medarbejder- og opgavemæssigt, nævnte Torben Skovgaard.

Han fremhævede også, at erhvervsministeren lægger vægt på ordentlighed og at Sikkerhedsstyrelsen har en rolle i at slå hårdt ned på virksomheder, der bryder den uskrevne samfundskontrakt.

- Og så har regeringen et ambitiøst klimamål, hvor vi skal gøre Danmark klar til fremtiden og træffe nogle kloge valg, sagde Torben Skovgaard om et tredje punkt, hvor Sikkerhedsstyrelsen er medspiller.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen stod for den officielle markering af indvielsen ved at klippe det røde bånd til Sikkerhedsstyrelsens lokaler på Esbjerg Brygge 30.

Forinden havde han udtrykt sin glæde over, at Sikkerhedsstyrelsen som den første statslige arbejdsplads var kommet til Esbjerg og havde givet nye beskæftigelsesmuligheder i en by med mange industriarbejdspladser.

- Nu er I blevet en del af livet på Esbjerg Strand, hvor der fra starten var tænkt på domicilbyggeri. Snart begynder arbejdet på et nyt maritimt center på havneøen, og der er også lagt planer for Tage Sørensens Plads. Inden for en overskuelig årrække er det en placering med masser af liv, og jeg håber, I vil falde rigtigt godt til i jeres nye rammer, sagde borgmesteren.