Opdateret information om Babboe Ladcykler

Publiceret d. 15. februar 2024
Sikkerhedsstyrelsen har torsdag den 15. februar 2024 givet en skriftlig udmelding omkring Babboe Ladcykler til en række danske medier.
Udtalelsen kan ses her.

OPDATERING: Den 4. marts 2024 tilbagekaldes fire modeller fra Babboe. Se hvilke modeller her på siden, og læs mere om tilbagekaldelserne på Babboes egen hjemmeside.
11. marts er der offentliggjort information fra Babboe på Produkter.dk. Se link nedenfor.
Illustration af en ladcykel
Illustration af en ladcykel
Indholdet er senest revideret 4. marts 2024

Sikkerhedsstyrelsen oplyser:
Sikkerhedsstyrelsen er i dag blevet bekendt med sagen.

Foreløbig kan Sikkerhedsstyrelsen konstatere på Babboes danske hjemmeside, at Babboe i Danmark har besluttet med øjeblikkelig virkning at stoppe salget af Babboe Ladcykler midlertidigt. Derfor anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, med afsæt i oplysninger fra Babboes hjemmeside, at danske forbrugere foreløbig bør følge Babboes anbefaling om ikke at anvende Babboe Ladcykler.

Sikkerhedsstyrelsen tager nu kontakt til Babboe for at få yderligere oplysninger. Samtidig vil Sikkerhedsstyrelsen vurdere de oplysninger, som vi modtager fra de hollandske myndigheder.

 

Opdatering den 4. marts 2024
På Babboes danske hjemmeside oplyser Babboe, at følgende fire modeller tilbagekaldes fra det danske marked:

  • Babboe E-City (2-hjulet, motor i baghjul, batteri i bagagebærer)
  • Babboe City (2-hjulet, uden el)
  • Babboe E-Mini (2-hjulet, motor i baghjul, batteri i bagagebærer)
  • Babboe Mini (2-hjulet, uden el)

Da de fire nævnte modeller kan udgøre en sikkerhedsrisiko ifølge Babboe, er det meget vigtigt, at man som forbruger ikke længere benytter sig af modellerne.

Læs mere på Babboes egen hjemmeside om tilbagekaldelserne, og hvordan man som forbruger skal forholde sig, hvis man ejer en af de tilbagekaldte modeller.

 

Anmeld produkter på produkter.dk
Sikkerhedsstyrelsen opfordrer altid forbrugere til at anmelde produkter til os på produkter.dk, hvis de oplever, at et produkt ikke opfører sig, som det bør.