Mere end 26.000 skoleelever lærer hvordan de får et sikkert nytår

Publiceret d. 9. november 2021
Hvert år kommer mange børn og voksne til skade med fyrværkeri, ofte fordi de ikke husker de gode fyrværkeriråd om at holde afstand og bruge beskyttelsesbriller. Derfor opfordrer Sikkerhedsstyrelsen alle danske skoler til at undervise eleverne i fyrværkerirådene og lære børn og unge, hvordan de håndterer fyrværkeri sikkert.
Adam viser, hvad man ikke skal gøre, hvis man vil følge fyrværkerirådene.
Adam viser, hvad man ikke skal gøre, hvis man vil følge fyrværkerirådene.

Om få uger sender Sikkerhedsstyrelsen mere end 26.000 par gratis sikkerhedsbriller ud til skoleklasser, som er tilmeldt årets undervisningskampagne omkring fyrværkerisikkerhed. Samtidig er der opdateret undervisningsmateriale fra Sikkerhedsstyrelsen klar til lærere og elever i 0.-10. klasse.

Børn og unge fra alle klassetrin har bidraget til udviklingen af undervisningsmaterialet. De har i interviews fortalt, hvilke interesser de har, hvordan de bedst kan lide at blive undervist og hvad de finder sjovt. Det kan blandt andet ses i, at komikeren Adam (Joel Hyrland) har leveret et humoristisk bidrag, hvor han gennemgår de fem vigtige fyrværkeriråd og konsekvenserne ved ikke at følge rådene.

Undervisningsmaterialet er udformet med fakta, videoer og kreative opgaver til eleverne og kan bruges af både lærere og pædagoger. Forældre har også mulighed for at bruge materialet, hvis man ønsker at lære sit barn de fem vigtige fyrværkeriråd.