Kiosk på Frederiksberg bugnede af ulovlig tobak

Publiceret d. 8. august 2022
Sikkerhedsstyrelsens kontrolbesøg hos en gammel kending førte i tirsdags til et større fund af snus og andre ulovlige tobaksprodukter. Københavns Politi måtte assistere med at beslaglægge det store fund.
Over 400 pakker snus og tobak uden lovpligtige danske sundhedsadvarsler.

Over 400 pakker snus, ulovligt udstyr til at ændre smag eller duften af tobak, tobak uden lovpligtige danske sundhedsadvarsler. Listen over overtrædelser var lang, da Sikkerhedsstyrelsen i tirsdags var på uanmeldt kontrol i en kiosk på Frederiksberg.
Tilsynet var dog ikke helt tilfældigt. Kiosken var nemlig tidligere politianmeldt for overtrædelse af tobaksloven. Det fik Sikkerhedsstyrelsen til at planlægge et kontrolbesøg:

- Når vi først én gang har konstateret, at der bliver solgt ulovlige produkter, så bestræber vi os på at lave opfølgende kontrolbesøg. Man skal ikke tro, at man bare kan fortsætte med at lange ulovlige tobaksprodukter over disken, fordi man tidligere har haft besøg af os, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, Søren Assenholt Muff.

Under kontrolbesøget kunne den tilsynsførende konstatere, at der var tale om et stort antal ulovlige tobaksprodukter. Det blev derfor nødvendigt at tilkalde assistance fra Københavns Politi, der stod for at beslaglægge de store mængder snus og tobaksprodukter uden danske sundhedsadvarsler.

Udover de mange ulovlige tobaksprodukter, var der i kiosken også mange forskellige e-cigaretprodukter til salg. Produkterne var lovlige i sig selv, men da butikken ikke er registreret til salg af e-cigaretter eller e-væsker, som loven kræver, måtte den tilsynsførende notere endnu en overtrædelse.

Der venter nu Frederiksberg-kiosken et juridisk efterspil, da Sikkerhedsstyrelsen vil politianmelde ejeren for ulovligt salg, overtrædelse af tidligere forbud samt manglende registrering som e-cigaretforhandler.

Sikkerhedsstyrelsen udfører kontrollen med tobaksprodukter og e-cigaretter på vegne af Sundhedsministeriet.