Information om Hövding-cykelhjelmen

Publiceret d. 19. januar 2024
Sikkerhedsstyrelsen har torsdag den 18. januar 2024 givet en skriftlig status omkring Hövding-cykelhjelmen til en række danske medier. Udtalelsen kan ses her.
Når der kommer nye oplysninger, vil de blive tilføjet på denne side.
Advarselstrekant
Advarselstrekant

18. januar 2024
SIKKERHEDSSTYRELSEN OPLYSER:

Sikkerhedsstyrelsen er i dialog med Konsumentverket. Vi er i dag blevet informeret om, at svenske forhandlere af Hövding-hjelmen af Konsumentverket er blevet opfordret til at stoppe salget, ligesom svenske forbrugere vil blive informeret om, at hjelmen ikke virker i visse situationer og i hvilke situationer det gør sig gældende.

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer ligesom de svenske myndigheder forhandlerne til at stoppe salget.

Samtidig gør vi forbrugerne opmærksom på, at det bl.a. fremgår af brugsanvisningen til Hövding-hjelmen, at hvis man slår hovedet, inden Hövding har reageret og er pustet helt op, yder Hövding ikke den nødvendige beskyttelse. Det kan fx være i situationer, hvor der falder genstande direkte ned på cyklistens hoved, hvor cyklisten kører ind i noget eller hvor cyklisten kolliderer med et køretøj med flad front.

Med udgangspunkt i den svenske sagsbehandling er Sikkerhedsstyrelsen ved at vurdere, hvilke tiltag der bør gøres over for danske forhandlere og forbrugere. I den forbindelse vil vi holde os orienterede om Konsumentverkets initiativer.