Sikker post og elektronisk fakturering til EAN-nummer

I Sikkerhedsstyrelsen modtager vi sikker post på vores hovedpostkasse. Hvis du skal sende en faktura til os, kan det kun foregå via elektronisk fakturering til vores EAN-nummer.

Vi modtager krypteret e-mail

Vi er parat til at modtage krypteret e-post på vores almindelige adresse: sik@sik.dk.

Sikker e-post kan kun sendes til denne adresse.

For at du kan sende krypteret e-post til Sikkerhedsstyrelsen, skal du have et særligt certifikat, som er særligt knyttet til vores e-post-adresse.

Certifikatet findes hos NemID, hvor du skal søge efter sik@sik.dk.

Digital post fra Sikkerhedsstyrelsen

Virksomheder har siden 1. november 2013 haft pligt til at kunne modtage digital post fra det offentlige, og borgere over 15 år har haft samme forpligtelse siden 1. november 2014.

Sikkerhedsstyrelsen sender digital post, og det er modtagerens ansvar at have adgang til de breve, der modtages digitalt.

www.virk.dk og www.e-boks.dk er der information om, hvordan virksomhederne får en digital postkasse. Privat personer kan se, hvordan de opretter en digital postkasse.

På virk.dk og borger.dk er der også oplysninger om, hvor man kan få hjælp til brugen af den digitale postkasse.

Send sikker post via borger.dk og e-Boks

Du kan også sende en sikker post til os ved at logge ind i borger.dk eller e-Boks med dit NemID. Du åbner en mail-skabelon ved at klikke på ”Skriv ny post”, og derefter kan du finde Sikkerhedsstyrelsen i til-feltets ”Vælg modtager”-funktion.

Det er Sikkerhedsstyrelsens hovedpostkasse, der modtager din henvendelse.

Sådan sender du en elektronisk faktura til vores EAN-nummer

Fakturaer til Sikkerhedsstyrelsen kan kun modtages elektronisk på EAN-nummer 5798000028005.

Ud over EAN-nummeret skal du påføre fakturaen en personreference (dvs. hvem i Sikkerhedsstyrelsen, der skal have fakturaen).

Overgangen til elektronisk fakturering er et led i effektiviseringen af den offentlige sektor og gælder alle offentlige myndigheder i staten og kommunerne, som både skal kunne sende og modtage regninger elektronisk.