2½ år hos Sikkerhedsstyrelsen banede vejen til EU

Lærke Engell Petersen er 29 år, har en kandidat i internationale forhold fra University of Melbourne og har været ansat i Sikkerhedsstyrelsen i 2 ½ år. I styrelsen arbejder hun primært med ministerbetjening og politikudvikling på sundhedsområdet.
Lærke Engell Petersen
Lærke Engell Petersen

I praksis besvarer hun fx udvalgsspørgsmål og henvendelser fra Folketinget, borgere eller virksomheder. Lærke er også ansvarlig for Sikkerhedsstyrelsens Kina-samarbejde, og hun fungerer som projektleder for en arbejdsgruppe i et EU-projekt. Og nu skal Lærke så afsted til Bruxelles i fem måneder.

”Jeg har været så heldig at få den ene af i alt syv danske pladser i det, der hedder NEPT programmet” (National Expert in Professional Training).

I Bruxelles skal hun være ’Policy Officer’ i Generaldirektoratet for sundhed og fødevaresikkerhed. ”Jeg skal i virkeligheden lave det samme, som jeg gør i styrelsen. I Bruxelles er det bare for EU-Kommissionen”, fortæller Lærke.

”Jeg glæder mig rigtig meget. Det hele hænger så fint sammen med min uddannelse, mit arbejde her i Sikkerhedsstyrelsen og så det kendskab jeg nu får til EU-Kommissionens arbejde. Og så er det lidt hjerteblod for mig, fordi jeg synes, at der er så meget EU i vores hverdag”.