Sikkerhedsstyrelsen fører kontrol med brændeovne

Publiceret d. 29. januar 2019
Fra februar og frem vil Sikkerhedsstyrelsen føre kontrol med brændeovne til salg i Danmark. Det sker, efter styrelsen har overtaget ansvaret for markedsovervågning med byggevarer. Konkret bliver der i indsatsen udtaget 25 brændeovne til dokumentkontrol.
Brændeovn

Den næste tid vil der dumpe breve fra Sikkerhedsstyrelsen ind ad brevsprækken hos en række forhandlere af brændeovne i Danmark.

Den 1. februar overtog styrelsen ansvaret for markedsovervågning af byggevarer. En af de første indsatser, som Sikkerhedsstyrelsen kommer til at lave, er i forhold til brændeovne.

Konkret kommer styrelsen til at vælge 25 brændeovne ud til dokumentkontrol. Der vil blive set på ovne i alle prisklasser, og de vil blive taget ud fra både fysiske butikker og netbutikker.

Blandt andet vil dokumentationen blive undersøgt i forhold til ydeevnedeklarationen (også kaldet DOP), CE-mærkning og sporbarhed.

I forbindelse med udflytning af opgaver i Bedre Balance II har Sikkerhedsstyrelsen også overtaget kontrollen med energimærkning. Siden 1. januar 2018 har det været et krav, at brændeovne skal energimærkes.

Det vil også indgå som en del af indsatsen, hvor styrelsen både kigger på, om ovnene er mærket, og at mærkningen er korrekt.