Sikkerhedsstyrelsen
  1. Print
  2. Zoom ind
  3. Zoom ud

Hvorfor skal du teste din fejlstrømsafbryder?

Fejlstrømsafbryderen er nødbremsen i dit hjem. Den sidder i dit elskab og beskytter dig mod livsfarligt stød ved at afbryde strømmen, hvis der opstår en fejl i et elapparat. En fejlstrømsafbryder kan redde liv.Det er vigtigt at teste sin fejlstrømsafbryder jævnligt, fordi man ved et tryk på testknappen ”motionerer” afbryderen. Man giver den populært sagt et serviceeftersyn, så den er i ”god form”, hvis der en dag skulle blive brug for den.

Vidste du?

  • Det er lovpligtigt at have en fejlstrømsafbryder installeret i sit elskab
  • Du bør teste din fejlstrømsafbryder minimum to gange om året
  • Hvis din fejlstrømsafbryder er mere end 10 år gammel, bør du få en autoriseret elinstallatørvirksomhed til at kigge på den.

Fejlstrømsafbryderen er lovpligtig
Det er lovpligtigt at have installeret en fejlstrømsafbryder i sit hjem. De mest udbredte typer er en HFI- eller en HPFI-afbryder. HFI-afbrydere installeres ikke længere, og har du en HFI-afbryder, bør du overveje at skifte den til en HPFI-afbryder, der er bedre tilpasset nutidens elektronik.

Er du i tvivl, om din fejlstrømsafbryder lever op til kravene, kan du altid kontakte en autoriseret elinstallatørvirksomhed.

Find en autoriseret elinstallatørvirksomhed

Sådan tester du din fejlstrømsafbryder - det er nemt og gratis
Du kan selv teste din fejlstrømsafbryder. Det koster ikke noget, og det er hurtigt gjort. Tryk på fejlstrømsafbryderens testknap, der ofte er markeret med et ’T’. Går strømmen ikke ud, virker din fejlstrømsafbryder ikke, og du bør få den tjekket af en autoriseret elinstallatørvirksomhed.

Find en autoriseret elinstallatørvirksomhed

Er din fejlstrømsafbryder mere end 10 år gammel?
Tror du, at din fejlstrømsafbryder er mere end 10 år gammel, er det en god ide at få en autoriseret elinstallatørvirksomhed til at tjekke den. Både HFI-afbrydere og HPFI-afbrydere er mekanik, der bliver mindre funktionsdygtig med tiden. 

Find en autoriseret elinstallatørvirksomhed

Tilmeld dig sms-tjenesten

Bliv mindet om at teste din fejlstrømsafbryder to gange om året:

  • Send HPFI til 1245. 

Tjenesten er gratis. Til- og framelding koster 0 kr. plus almindelig sms-takst.

Du kan framelde dig tjenesten ved at sende HPFI STOP til 1245.

 

Sidst opdateret: 20-maj-2014
Kontaktperson: webmaster