Sikkerhedsstyrelsen

Pressemeddelelser 2011

Stikprøve afslører mange fejl på fyrværkeri

27 af 56 testede fyrværkeriartikler har alvorlige funktionsfejl, viser Sikkerhedsstyrelsens stikprøvekontrol, som har særligt fokus på formodet farlige fyrværkeriartikler. Fyrværkeriet kan udgøre en forøget risiko for forbrugerne, og der er derfor nedlagt salgsforbud mod de berørte produkter.

Lizzi Krarup Jakobsen ny direktør for Sikkerhedsstyrelsen

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har udnævnt Cand.merc.aud. Lizzi Krarup Jakobsen til ny direktør i Sikkerhedsstyrelsen.

Selvslukkende cigaretter indføres i EU

Fra 17. november 2011 skal alle cigaretter som produceres, importeres eller sælges i EU have særlige selvslukkende egenskaber.

Det nye afsnit 6C i stærkstrømsbekendtgørelsen træder i kraft pr. 15. november 2011.

Udkastet til det nye afsnit har været i national høring og er, efter en forsinkelse, nu notificeret i EU.

Undgå ulykker med ’Frederik Falderik’

Alle danske børnehaver får i næste uge bogen ’Frederik Falderik’ tilsendt. Håbet er, at den på en sjov måde kan sætte sikkerhed på dagsordenen. Sikkerhedsstyrelsen og Børneulykkesfonden håber at kunne knække kurven på statistikkerne, der viser at 170.000 danske børn ender på skadestuerne hvert år.

Pas på flyvende trampoliner

Det danske vejr er hårdt for havetrampoliner. Især efteråret byder på mange skader med flyvende trampoliner. Sikkerhedsstyrelsen, Forbrugerrådet og Børneulykkesfonden giver gode råd til at gøre havetrampolinerne efterårs- og vinterklar.

Hvert 10. danske hjem er ikke stødsikkert

Opstår der en fejl i et elapparat, er det den lovpligtige fejlstrømsafbryder, der skal være nødbremse i hjemmet ved at afbryde strømmen og beskytte mod fatale stød og brand.

Fortsat fokus på solariesikkerhed

På trods af en intensiveret kontrolindsats med landets solcentre, der har resulteret i en forbedring af solariesikkerheden, er der stadig problemer med sikkerheden hos nogle danske solcentre, viser de sidste nye tal fra Sikkerhedsstyrelsen.

Proceduren omkring EU notifikationen om indførelse af schuko systemet i Danmark er forsinket

Proceduren omkring EU notifikationen om indførelse af schuko systemet i Danmark er forsinket. Det nye afsnit 6C i Stærkstrømsbekendtgørelsen skulle være trådt i kraft 15. august.

Sikkerhedsstyrelsens direktør skal være ny universitetsdirektør på SDU

Den. 1. september fratræder Jacob Schmidt stillingen som direktør i Sikkerhedsstyrelsen efter tre år på posten. Han er nemlig udnævnt til ny universitetsdirektør for Syddansk Universitet. Jacob Schmidt skifter dermed kontor fra styrelsens historiske bygninger i Nørregade i Esbjerg til kontor på SDU i Odense blot få kilometer fra sit og familiens hjem.

Få tjekket naturgasfyret – det kan redde dit liv

Hvert år kommer danskere til skade på i ulykker med naturgas. Sikkerhedsstyrelsen opfordrer til, at man får serviceret sit naturgasfyr løbende.

Test afslører farlige rejseadaptere

Sikkerhedsstyrelsen har testet 39 rejseadaptere, hvoraf 12 var farlige.

Komfurer er skyld i 500 brande årligt

Sikkerhedsstyrelsen lancerer informationskampagnen “Brug kogepladerne med omtanke”

Ukrudtsbrændere skyld i 200 brande årligt

Fra 2007 til 2010 rykkede brandvæsenet ud til 759 brande, som opstod pga. ukrudtsbrændere. En kampagne skal sætte fokus på sikker brug af redskabet

Hop med hovedet!

- og undgå at blive et af de 8300 danske børn der hvert år kommer til skade på havetrampolinen