Sikkerhedsstyrelsen
  1. Print
  2. Zoom ind
  3. Zoom ud

Nyheder 2017

Få et overblik over nyheder fra Sikkerhedsstyrelsen.Invitation til workshop om fremtidens huseftersynsordning

Som et led i arbejdet med fremtidens huseftersynsordning inviterer Sikkerehedsstyrelsen en række af huseftersynsordningens interessenter til en workshop, hvor de kan dele deres erfaringer og optimere ordningen.

EU søger deltagere til arbejdsgruppe om tobak

Snart er der mulighed for at sætte sit præg på processen i forhold til ny lovgivning i EU inden for tobaksområdet.

Sikkerhedsstyrelsen har givet forbud mod over 14.415 e-cigaretter og -væsker

Efter det første år med regler og kontrol af e-cigaretter og -væsker har Sikkerhedsstyrelsen gjort tallene op. Ved kontrol af 847 butikker og hjemmesider er der blevet udstedt forbud mod salg af mere end 14.415 produkter.

Alt fyrværkeri skal være CE-mærket

Fyrværkeriartikler uden CE-mærkning må fra 4. juli 2017 ikke sælges eller anvendes i Danmark.

Ny uddannelse som festfyrværker

Fra 1. juli 2017 ændres uddannelsen som festfyrværker.

Risiko for utæthed i gasregulator

En gasregulator, der er solgt gennem flere butikskæder i 2017, kan være utæt og utilsigtet slippe gas ud, medmindre regulatoren er helt åben eller helt lukket. Dette har importøren, Integrated Gas Technologies LtD, gjort Sikkerhedsstyrelsen opmærksom på.

Få hjælp og vejledning til elsikkerhed på ny hjemmeside

Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside elsikkerhedsregler.dk har fået et makeover af de større. Den nye og forbedrede side gør det nemmere at finde og se vejledninger, når fagfolk skal i gang med at arbejde efter de nye bestemmelser i bekendtgørelserne.

Nye bekendtgørelser på autorisationsområdet

De nye bekendtgørelser træder i kraft den 1. juli 2017.

Farlig ukrudtsbrænder tilbagekaldes fra Harald Nyborg

Har du købt en Adano ukrudtsbrænder med vogn i Harald Nyborg i 2017, skal du straks stoppe med at bruge den og levere den tilbage til butikken. Sikkerhedsstyrelsen har nemlig de seneste dage været ude med flere advarsler om farlige ukrudtsbrændere. Nu advarer styrelsen om ukrudtsbrænderen af mærket Adano.

Ny advarsel: Farlig ukrudtsbrænder også solgt i jem og fix

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod en farlig ukrudtsbrænder af mærket Garden, som er blevet solgt i jem og fix i hele landet. Ukrudtsbrænderen er identisk med en brænder af mærket Ignite Nordic, som er solgt i Bauhaus, og som blev tilbagekaldt fra forbrugerne i går eftermiddags.

Advarsel: Farlig ukrudtsbrænder kaldes tilbage efter voldsomt uheld

Sikkerhedsstyrelsen advarer alle mod at bruge en ukrudtsbrænder af mærket Ignite Nordic. Brænderen er solgt i Bauhaus i hele landet – og har været årsag til et alvorligt uheld i en have på Københavns Vestegn. Importøren har straks stoppet salget af brænderen og tilbagekalder nu alle solgte.

Forhandlere glemte at fjerne gammel tobak

Sikkerhedsstyrelsen kørte den 22. til 24. maj en stor kontrol på tobaksvarer over hele landet. En del forhandlere havde ikke fået tobak ned fra hylderne, som ikke lever op til de nye krav for mærkningen. De fik straksforbud mod at sælge produkterne.

Fidget spinners bliver kontrolleret af Sikkerhedsstyrelsen

Mange lærere, pædagoger og forældre kan næppe være i tvivl om, at Danmarks børn er blevet ramt af fidget spinner-feber. Mens de primært bruges af større børn, kan de være risikable for børn under tre år. Sikkerhedsstyrelsen undersøger nu en række produkter på markedet.

Storstilet kontrolaktion af tobakssalg

Fra mandag den 22. maj og to dage frem fører Sikkerhedsstyrelsen kontrol med butikker, kiosker, barer og caféer, som sælger tobak. Det skyldes nye regler for tobaksprodukter, som forhandlerne skal overholde.

Usikker el sætter folks liv på spil

Hvert år er elinstallationer skyld i hundredevis af brande. Samtidig stiger antallet af anmeldelser af håndværkere, som laver ulovlig el. En ny kampagne fra Sikkerhedsstyrelsen skal gøre det nemmere at vælge en håndværker med de rette tilladelser – og hjælpe gør det selv-folk med, hvordan de selv laver el korrekt i hjemmet.

Sikkerhedsstyrelsen kører kontrol af gasvarmeovne

Den næste tid vil Sikkerhedsstyrelsen sætte fokus på gasvarmeovne. I 2012 viste test af produkter på det skandinaviske marked, at mange indeholdt alvorlige fejl. Derfor følger styrelsen nu op på indsatsen med en ny kontrol.

Tusindvis af børn kommer hvert år til skade på trampolinen

Mange havetrampoliner er allerede kommet på græs – eller står klar i skuret til at komme det. Desværre betyder det også, at skadestuerne kan forvente mange bræk-kede børnelemmer. Derfor er kampagnen ”Hop med hovedet” klar med gode råd til en sikker sæson for trampolinhop.

Sikkerhedsstyrelsen skal samarbejde med kinesisk myndighed

Direktør Lone Saaby fra Sikkerhedsstyrelsen har har i dag, onsdag 3. maj 2017, skrevet under på en samarbejdsaftale med de kinesiske myndigheder om akkreditering og certificering. Hun deltager i det første officielle statsministerbesøg i Kina siden 2008.

Undgå ulykker med flaskegas

Foråret har desværre budt på flere ulykker med flaskegas. Vi har derfor lavet en række gode råd til en gassikker sommer. Med dem kan forbrugerne let selv give gasudstyret et sikkerhedstjek.

Pas på børnene til fastelavn

Det er sjovt at klæde sig ud som superhelt, prinsesse eller sørøver, men forældre skal være opmærksomme på, at børnene ikke kan komme til skade i kostumet.

Husk at fyrværkeri er et farligt produkt

Årets opgørelse af fyrværkeriskader, som netop er udgået fra Ulykkes Analyse Gruppen ved OUH på basis af tal fra landets skadestuer viser, at der i alt blev registreret 267 skader i de to nytårsdøgn 31. december og 1. januar.


Kontaktperson: webmaster