Sikkerhedsstyrelsen
  1. Print
  2. Zoom ind
  3. Zoom ud

Vinderfilm vakte følelser og smil

Så blev vinderne fundet af Fyrværkerikampagnens filmkonkurrence Raketvidenskab. I år blev et rekordår, hvor hele 290 bud på film vakte både store følelser og smil hos dommerne.DECEMBER 2016: Efter et spændende opløb er årets ti vindere af Fyrværkerikampagnens filmkonkurrence Raketvidenskab nu fundet. I år deltog over 19.000 elever, der i alt indsendte 290 skarpe film, hvilket er rekord, siden konkurrencen første gang gik i luften i 2013.
Fyrværkerikampagnen har gennem en årrække stået for information om sikker brug af fyrværkeri over for børn og unge. Landets skoler får tilbudt undervisningsmateriale, som kan involvere eleverne aktivt og gøre dem bevidste om, at fyrværkeri kan være farligt og skal omgås med omhu.

Børnene har gjort sig umage med at producere fængende og opsigtsvækkende videoer, der sætter fokus på vigtigheden af fyrværkerisikkerhed og inddrager de fem fyrværkeriråd. Og der har været mange gode bud på film i år. 

Fantastisk arbejde! Så enkelt kan den samlede oplevelse af filmene i Raketvidenskab 2016 beskrives. Kreativiteten og filmidéernes kvalitet udvikler sig imponerende år for år. I filmene leverer skoleeleverne rørende fortællinger, der vækker store følelser, bruger musikvideoer og humor til at få smilet frem, og benytter dramatiske billeder til at sætte den rette stemning, siger direktør Lone Saaby fra Sikkerhedsstyrelsen, der står bag Fyrværkerikampagnen.
Præmien er en biograftur for hele klassen, og vinderne er valgt ud fra elevernes forståelse af målgruppen, historie og budskabsformidling, hvordan og med hvilke virkemidler filmmediet er brugt og den originale idé. Teknisk udførelse har haft mindre betydning.
Skal skabe mere sikker omgang med fyrværkeri
Oprindeligt har Raketvidenskab været henvendt til mellemskole-klasserne. Men for første gang i år, har Sikkerhedsstyrelsen opdelt konkurrencen i indskoling, mellemskole og udskoling, så alle årgange har en chance i konkurrencen.
Omkring 75 procent af deltagerne var dog fortsat mellemtrinnet, der bidrog med 216 film. Og da kategorien ”Din egen aldersgruppe” i 4.-6. klasse havde næsten halvdelen af årets deltagere, har Dommerpanelet valgt at uddele to præmier i denne kategori.

De flotte film vil være en stor hjælp i kampen for sikker omgang med fyrværkeri. 

– Der er hos lærere, elever og deres netværk igen lagt stort engagement i en kæmpe indsats for at forstå og formidle de vigtige budskaber. Et engagement, der har stor rækkevidde og forhåbentlig skaber mere sikker omgang med fyrværkeri hos de mange, der er påvirket undervejs, siger Lone Saaby.

 Se vindervideoerne på www.fyrvaerkeri.dk

-død far-Egeskovskolen_web

6.a. fra Egeskovskolen var glade, da de fik den gode nyhed, at de havde vundet med filmen ”Død far” i kategorien ”Din far og mor” for 4.-6. årgang. 


Sidst opdateret: 16-aug-2017
Kontaktperson: webmaster