Sikkerhedsstyrelsen
  1. Print
  2. Zoom ind
  3. Zoom ud

Myndigheder mødes om skylanterner

Tre styrelser anbefaler borgerne at lade være med at bruge rispapirslanternerPå baggrund af en nylig brand har Sikkerhedsstyrelsen, Trafik- og Byggestyrelsen og Beredskabsstyrelsen besluttet at mødes for at drøfte risiko og sikkerhed ved skylanterner. De tre styrelser anbefaler borgerne at lade være med at bruge lanternerne, da de kan forårsage brand, unødvendige udrykninger og forstyrre flysikkerheden.

I weekenden opstod der en brand i Nordsjælland, hvor det formodedes, at det skyldtes en skylanterne. Trafik- og Byggestyrelsen, Beredskabsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen har derfor besluttet at mødes for at drøfte risikovurderingen, når det gælder skylanterner – som også kaldes rispapirlanterner. På dagsordenen er også en samlet kommunikationsindsats, så forbrugerne oplyses om reglerne og risikoen.
 
Sidste sommer udsendte de tre myndigheder en fælles anbefaling til forbrugerne om helt at lade være med at bruge lanternerne. Skylanterner er populære ved bryllupper, studentergilder og andre festlige lejligheder. Men de smukke, svævende himmellys kan i værste fald betyde udbrændte huse, marker og forstyrre flysikkerheden. Produktet har desuden været årsag til, at redningsmandskabet har rykket ud uden grund, da nogle har forvekslet lanternen med nødblus. Derfor anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, Trafik- og Byggestyrelsen og Beredskabsstyrelsen fortsat i fællesskab, at man ikke anvender lanternerne.


Sidst opdateret: 08-okt-2015
Kontaktperson: webmaster