Sikkerhedsstyrelsen
  1. Print
  2. Zoom ind
  3. Zoom ud

Film er en fed måde at lære om fyrværkerisikkerhed

Tidligere års deltagere i Sikkerhedsstyrelsens Fyrværkerikampagne har lært, at fyrværkeri ikke er legetøj. Ved at lave film har de spredt budskabet videre. Og det er en fed måde at lære om fyrværkerisikkerhed, mener 14-årige Marcus Nordhald.DECEMBER 2016: – Jeg har fået en bedre forståelse for, hvor farligt fyrværkeri kan være, siger 14-årige Asbjørn Sejerskilde.

Han deltog sidste år i Sikkerhedsstyrelsens Fyrværkerikampagne sammen med sin klasse på Hals Skole. Konkurrencen går ud på, at eleverne skyder film af, der sætter fokus på de fem fyrværkeriråd.

Asbjørn Sejerskilde lavede sit bidrag til konkurrencen sammen med klassekammeraterne Marcus Nordhald og Magnus Andreasen. Filmen hed: ”Fyr det sikkert af”.

– Vi prøvede at gøre videoen lidt sjov for at få mange til at se den. Vi havde for eksempel en scene, hvor jeg havde bestilt fyrværkeri, der kom faldende ned fra luften, og så greb jeg det, siger Asbjørn Sejerskilde.

– Så prøvede han at fyre fyrværkeriet af. Men Magnus kom hele tiden hen og afbrød ham, fordi han ikke fulgte sikkerhedsrådene, tilføjer Marcus Nordhald.

Alle tre synes, at det var fedt at arbejde med kampagnen. Men for Magnus Andreasen var det sjoveste helt klart at optage selve filmen.

– Det var sjovt, fordi man var sammen med vennerne og samarbejdede om det. Men det var også svært, for hvis der var noget, der ikke var godt nok, skulle man tage det helt om igen, siger han.

Hals

Har taget rådene med sig
Videoerne blev offentliggjort på Fyrvaerkeri.dk, så alle havde mulighed for at komme ind og se dem og forhåbentligt blive klogere.

– De her film er en fed måde at få os unge til at tænke over fyrværkerisikkerhed, siger Marcus Nordhald.

Det er klassens lærer Anders Danielsen enig i.

– Jeg synes, det er rigtig godt, at de unge kan bruge internettet og de sociale medier til at komme ud med et godt budskab. Børnene er jo vant til at bruge de sociale medier, så det er en rigtig god måde at arbejde med det på, siger Anders Danielsen.

Han oplever, at eleverne har taget rådene til sig. Og det tyder det også på, hvis man spørger dem selv.

– Sidste nytårsaften fulgte vi alle rådene. Vi havde sikkerhedsbriller på og holdt afstand fra fyrværkeriet, siger Asbjørn Sejerskilde.

– Jeg var mere opmærksom på at overholde sikkerhedsrådene, og jeg lagde mærke til, om andre fulgte reglerne, tilføjer Marcus Nordhald og fortæller, at han har givet rådene videre til sine forældre.

Stem på din favoritfilm
Mange elever er allerede begyndt at skyde deres film af. Gå ind og stem på din favorit eller læs mere om kampagnen på www.fyrvaerkeri.dk.

De fem fyrværkeriråd
1. Brug altid beskyttelsesbriller
2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
5. Gå aldrig tilbage til en fuser

Find en lokal skole!
Der deltager skoler fra det meste af landet – kontakt til lokale skoler kan formidles gennem Sikkerhedsstyrelsen. Her kan du også få yderligere udtalelser og fakta om Fyrværkerikampagnen.
Kontakt Sikkerhedsstyrelsen, kommunikationskonsulent Lone Hansen, tlf. 33 73 20 88, mobil 25 43 16 21, e-mail: loh@sik.dk.


Sidst opdateret: 07-dec-2016
Kontaktperson: webmaster