Sikkerhedsstyrelsen
  1. Print
  2. Zoom ind
  3. Zoom ud

Det er farligt at få en raket lige i fjæset

8-årige Christian Rosenkrans var med i én af de prismodtagende film fra sidste års Fyrværkerikampagne, som Sikkerhedsstyrelsen står bag i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Han ved, at fyrværkeri ikke er legetøj, og at det kan gå grueligt galt, hvis man ikke passer på.NOVEMBER 2016: Sidste år vandt 1.b fra Lundtofte Skole i Kongens Lyngby en ekstraordinær præmie, da de meget unge deltagere lavede et rigtig flot indslag til Fyrværkerikampagnen. Men arbejdet med kampagnen har også gjort et stort indtryk på børnene fra den nuværende 2.b. Nogle af sikkerhedsrådene har sat sig godt fast, selvom de først fik kendskab til dem ved sidste års kampagne.

– Sikkerhedsbriller skal man huske. Det er farligt at få sådan en raket lige i fjæset, fortæller 8-årige Christian Rosenkrans. Hans klassekammerat Alexander Zamorski supplerer:
– Man kan blive blind, og man kan dø.

Klasselærer Martin Jantzen er stolt af sine elever og den måde, de arbejdede med filmen på, men også over, at de kan huske så meget af essensen af undervisningen.

– Det er udelukkende børnene, der har lavet dialogen til filmen. Og det er da imponerende, at det giver så gode resultater at undervise børn helt ned i den alder om respekten for fyrværkeri, fortæller Martin Jantzen.

Glæde ved et højt brag
Alle eleverne glæder sig til nytårsaften. Alexander Zamorski glæder sig mest til de høje brag, men ikke uden forbehold. Den 8-årige elev er ikke bange for fyrværkeri, men kampagnen har bestemt givet ham respekt for det.

– Store brag gør mig glad. Men det er farligt, jeg kan dø af det. Og hvis min storebror ikke bruger sikkerhedsbriller, så løber jeg ud til ham og smækker dem på ham, siger Alexander Zamorski. 8-årige Nikoline Villadsen ved siden af, er enig:
– Ja, han skal huske brillerne. Men jeg kan bedre lide at se på farverne end bragene. Det er flot.

Fyrværkerikampagne anno 2016
Dette års Fyrværkerikampagne er allerede skudt i gang, men det er stadig muligt at være med, og man kan tilmelde sig helt op til den 9. december, hvis man har arbejdet med kampagnefilm på skolen og vil deltage i konkurrencen om de bedste film. Vinderen bliver fundet den 12. december.

I år er antallet af tilmeldte skoler steget med 41 procent, hvilket betyder, at krudt og kugler bliver en del af undervisningen på mindst 500 skoler.

Lundtofte Skole er igen én af de mange tilmeldte skoler, og Martin Jantzen tager opgaven på sig igen, fordi det plejer at være en kæmpe succes hos eleverne.

Pressefoto 5_web

Christian, Nikoline og Alexander var med til at lave en vinderfilm i 2015. (Foto: Lundtofte Skole)


Sidst opdateret: 22-nov-2016
Kontaktperson: webmaster