Sikkerhedsstyrelsen
  1. Print
  2. Zoom ind
  3. Zoom ud

Nyheder 2016

Få et overblik over nyheder fra Sikkerhedsstyrelsen.Sikkerhedsstyrelsen advarer mod populær raket

Jem og Fix har valgt at trække raketten Stjerneglimt tilbage. Sikkerhedsstyrelsen advarer forbrugerne mod at afskyde raketten, der en del af juniorsortimentet Vega Mix.

Ulovlige fyrværkeri-batterier er solgt til forbrugerne

Sikkerhedsstyrelsen har i forbindelse med sin årlige kontrol med fyrværkerisalg fundet ulovligt fyrværkeri, der er solgt til forbrugerne som værende lovligt fyrværkeri.

Information om fyrværkeribatterier

Har du købt batterierne Royal King, Royal Queen og Royal President fra Royal Fireworks, så er det vigtigt, at du tager batterierne op af kassen og afskyder dem enkeltvis.

Huseftersynsordningen skifter hænder til Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen overtager myndighedsansvaret og administrationen for bygningseftersynet under Huseftersynsordningen 1. januar 2017.

Ændring af bekendtgørelse om e-mærkning

Sikkerhedsstyrelsen har udstedt en bekendtgørelse, der ændrer e-mærkningsbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 997 af 8. oktober 2008).

Hold fingrene fra ulovligt krudt

Hvis du kommer til skade med ulovligt fyrværkeri, risikerer du ikke kun at skade dig selv. Du rammer også dine pårørende og alle dem, der professionelt skal håndtere ulykken som ambulancefolk eller læger. Det er budskabet i en fælles indsats fra Sikkerhedsstyrelsen, politiet og SKAT frem mod nytåret.

Vinderfilm vakte følelser og smil

Så blev vinderne fundet af Fyrværkerikampagnens filmkonkurrence Raketvidenskab. I år blev et rekordår, hvor hele 290 bud på film vakte både store følelser og smil hos dommerne.

Ændring af bekendtgørelser på fyrværkeriområdet

To bekendtgørelser, der implementerer det pyrotekniske direktiv 2013/29/EU, træder i kraft 1. januar 2017.

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod lystusch i pakkekalender

DECEMBER 2016: Advarslen drejer sig om en pakkekalender, der er solgt i hele landet med navnet DR Ramasjang Julekalender 2016. Gaven i pakke nummer 1 er en usynlighedstusch med lys i enden.

Ny bekendtgørelse, der implementerer direktivet om ikke-automatiske vægte

Sikkerhedsstyrelsen har udstedt en ny bekendtgørelse, der implementerer direktivet om ikke-automatiske vægte (NAWI). Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2017 og erstatter bekendtgørelse nr. 312 af 30. marts 2016.

Ny bekendtgørelse, der implementerer måleinstrumentdirektivet

Sikkerhedsstyrelsen har udstedt en ny bekendtgørelse, der implementerer måleinstrumentdirektivet (MID). Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2017 og erstatter bekendtgørelse nr. 313 af 30. marts 2016.

Film er en fed måde at lære om fyrværkerisikkerhed

Tidligere års deltagere i Sikkerhedsstyrelsens Fyrværkerikampagne har lært, at fyrværkeri ikke er legetøj. Ved at lave film har de spredt budskabet videre. Og det er en fed måde at lære om fyrværkerisikkerhed, mener 14-årige Marcus Nordhald.

”Mine forældre blev forbavsede over, hvor lidt de passer på sig selv”

Sidste års deltagere i Sikkerhedsstyrelsens Fyrværkerikampagne har lært, at fyrværkeri ikke er legetøj. 12-årige Elma Pasic Edic henvendte sin vinderfilm til de voksne, så de kan forstå, hvorfor børn kan blive bekymrede for deres forældre nytårsaften.

”Nytårsaften har jeg filmen i hovedet”

Tidligere års deltagere i Sikkerhedsstyrelsens Fyrværkerikampagne har lært, at fyrværkeri ikke er legetøj. 12-årige Dlani Sritharan forstod ikke, hvorfor hun skulle bruge sikkerhedsbriller, da hun var mindre. Men det gør hun nu.

Sprængte pølsefingre og ild i lommen

På mange skoler rundt i landet starter nytårsaften tidligt. De får de næste uger besøg af fyrværkeridemonstratører, der med en sprængt pølsehånd og heksehyl i jakkelommen viser, hvor galt det kan gå. Derfor vil 11-årige Freja Andersen fremover tænde heksehyl i en spand.

Ulovlige e-cigaretter skal fjernes fra butikkerne

NOVEMBER 2016: Fra i dag gennemfører Sikkerhedsstyrelsen en massiv kontrolkampagne af e-cigaretter i hele landet.

Vi vil gerne have, at videoen bliver lidt sørgelig

Skoler over hele landet er godt i gang med Sikkerhedsstyrelsens Fyrværkerikampagne. Børnene skal lave film, der kan inspirere andre til at have respekt for fyrværkeri. Og der må gerne tales til følelserne.

Det er farligt at få en raket lige i fjæset

8-årige Christian Rosenkrans var med i én af de prismodtagende film fra sidste års Fyrværkerikampagne, som Sikkerhedsstyrelsen står bag i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Han ved, at fyrværkeri ikke er legetøj, og at det kan gå grueligt galt, hvis man ikke passer på.

Husk at e-cigaretter og nikotinvæske skal anmeldes senest 20. november

Salg kræver, at der leves op til kravene på området.

Information vedrørende salg af e-cigaretter og tilbehør i Danmark

Der må sælges e-cigaretter og tilbehør efter de gældende regler på området.

Hold øje med varmetæppet

Ældre kan risikere brand ved brug af slidte elektriske varmetæpper.

Gyngeophæng af metal kan skade børns syn

Hold godt øje med metalophængene på børnenes gynger. De kan nemlig afgive farlige splinter, når metalfladerne gnides mod hinanden.

Sikkerhedsstyrelsen udvider åbningstiden

Fra 1. september 2016 er Sikkerhedsstyrelsens telefoner åbne mandag-torsdag kl. 8.00-15.00 og fredag kl. 8.00-14.00.

Tre anlægsbekendtgørelser er udstedt

Tre bekendtgørelser i tilknytning til elektriske anlæg er udstedt. De træder i kraft 1. juli 2017.

De tre anlægsbekendtgørelser er godkendt

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen(V) har godkendt tre bekendtgørelser vedrørende elektriske anlæg. Dermed er alle bekendtgørelser som følge af den nye elsikkerhedslov godkendt af ministeren.

Risiko for kulilteforgiftning fra gasdrevet køleskab i campingvogne

PRESSEMEDDELELSE:Krav om konstruktionsændring i Hobby-campingvogne type 540 WLU

Elinstallationsbekendtgørelsen er nu udstedt

Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer er nu udstedt af Erhvervs- og Vækstministeriet. Bekendtgørelsen træder først i kraft om et år, men kan læses allerede nu på elsikkerhedsregler.dk og retsinformation.

Nye regler for e-cigaretter med nikotin og tobaksvarer

EU har vedtaget et nyt direktiv om elektroniske cigaretter og tobaksvarer. Det betyder, at der kommer ny lovgivning i Danmark med krav til produkter, registrering og kontrol.

Sikkerhedsstyrelsen får ny vicedirektør

Frank Neidhardt tiltræder den 1. august som vicedirektør i Sikkerhedsstyrelsen. Han kommer fra en stilling som afdelingschef og medlem af koncernledelsen i Region Midtjylland.

Salg af lattergas som rusmiddel er ulovligt

Information fra Sundhedsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen til restaurationer m.v.

Få viden om de nye regler for tobaksvarer

På Sikkerhedsstyrelsens nye underside kan du læse mere om de nye regler.

Ny lov om e-cigaretter - få den nødvendige viden på e-cigaretregler.dk

På Sikkerhedsstyrelsens side www.e-cigaretregler.dk kan du læse mere om de nye regler for e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere med nikotin.

Danske elforbrugsmålere og varmeenergimålere klarer sig flot i test

En ny stor europæisk undersøgelse af elforbrugsmålere og varmeenergimålere viser, at elforbrugsmålerne klarer sig godt i test. Varmeenergimålerne klarer sig mindre godt.

Lone Saaby bliver ny direktør for Sikkerhedsstyrelsen

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har udpeget ny direktør for Sikkerhedsstyrelsen.

Fire nye bekendtgørelser

20. april 2016 er fire nye bekendtgørelser trådt i kraft. Det drejer sig om bekendtgørelser, som implementerer fire EU-direktiver: Lavspændingsdirektivet (LVD), Måleinstrumentdirektivet (MID), Direktiv om ikke-automatiske vægte (NAWI) samt ATEX-direktivet.

Fjern ukrudtet uden brandulykker

APRIL 2016: Det har fået en uheldig konsekvens, at danskerne i stor stil har taget ukrudtsbrændere til sig. Antallet af brandulykker stiger i takt med brugen.

Nyt Råd for El- og Gasteknisk Sikkerhed

PRESSEMEDDELELSE: Erhvervs- og vækstministeren har med virkning fra 1. januar 2016 nedsat et nyt Råd for El- og Gasteknisk Sikkerhed, som ministeren kan rådføre sig med om den sikkerhedstekniske udvikling på el- og gasområdet.

Test af HPFI-afbryder kan redde dit liv

MARTS 2016: Det er vigtigt at teste fejlstrømsafbryderen to gange om året, da den kan redde dit liv. Og det er en god huskeregel at teste den, når vi skifter mellem vinter– og sommertid.

Flere børn kommer til skade på trampolinen

MARTS 2016: Påsken står for døren, de små forårsblomster titter frem i græsplænen og hos mange børnefamilier er de store havetrampoliner kommet frem fra skuret. Men trampolinerne kan medføre alvorlige ulykker, hvis de bliver brugt forkert.

Hav styr på gassen når julemaden grilles

Vær forsigtig med gasflaskerne. Undgå ulykker og læs Sikkerhedsstyrelsens folder med gode råd om sikker brug af flaskegas.

Metrologiudvalget nedlægges

Med virkning fra 1. januar 2016 nedlægges Metrologiudvalget som rådgivende udvalg over for Sikkerhedsstyrelsen og Rådet for Teknologi og Innovation samt Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

Spørgeskemaer om driftslederrollen

På vegne af Sikkerhedsstyrelsen udsendes der i løbet af kort tid spørgeskemaer til bl.a. forsyningsselskaber om, hvordan driftslederrollen bruges i praksis.

Forbud mod opsendelse af skylanterner uden tilladelse

Trafik-og Byggestyrelsen, Beredskabsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen har i fællesskab evalueret regelsæt og en række episoder, hvor skylanterner har eller er mistænkt for at have forårsaget brand.

Myndigheder mødes om skylanterner

Tre styrelser anbefaler borgerne at lade være med at bruge rispapirslanterner

Risiko for kortslutning ved elmåleren

Sikkerhedsstyrelsen og Dansk Energi har sammen udsendt information omkring risiko for kortslutning ved elmålere, til husejere langs kysterne.

Oplad ikke elbilen med et transportabelt opladerkabel

Sikkerhedsstyrelsen fraråder, at man oplader elbiler med opladerkabler via en normal 230 V-boligstikkontakt. Det anbefales, at elbiler lades via en egnet fastmonteret ladeboks eller via en såkaldt industristikkontakt efter fabrikantens anvisninger.

Røgalarmer redder liv

Beredskabsstyrelsen har lavet en temaside om røgalarmer. På siden kan du læse om røgalarmtyper og få råd om placering og antal, test og vedligeholdelse, og hvad du skal gøre, hvis din røgalarm bipper, selvom der ikke er brand.

Styr på reglerne for kemi i elektronik

Elektronikprodukter skal være sikre for forbrugerne.

Det kan give livsfarligt stød at kravle op på tog

En ung mand svæver mellem liv og død efter, at han i weekenden kravlede op på taget af et holdende tog. Han fik strøm gennem kroppen fra køreledningen over toget, som har en spænding på 25.000 volt. Sikkerhedsstyrelsen advarer mod unges togklatring, da de risikerer at få livsfarligt stød.

Det er farligt at indtage lattergas til beruselse

Sundhedsstyrelsen vurderer, at salg af gaspatroner til indtagelse af lattergas for at blive beruset, udgør en sundhedsrisiko. Det betyder, at det ikke er lovligt at sælge gaspatroner med beruselse som formål. Læs her Sundhedsstyrelsens notat om misbrug af lattergas fra flødeskumspatroner.

Dialogmøde om nye elsikkerhedsregler

Sikkerhedsstyrelsen informerer om arbejdet med de fremtidige danske elsikkerhedsregler tirsdag den 19. maj 2015 kl. 9-14 i Fredericia.

Tre selfievindere

Rigtigt mange greb ideen og tog en #sikkerselfie for at vise, at sikkerhedsbriller er en rigtigt god ide, når nytårsfyrværkeriet brager.

Gode råd om udendørs lyskæder

Det er højsæson for udendørs lyskæder.

Nye bekendtgørelser om varmefordelingsmålere

To nye bekendtgørelser om varmefordelingsmålere træder i kraft 1. marts 2015.

Registrering af solcentre

Alle danske solcentre skal registreres hos Sikkerhedsstyrelsen.

Fyrværkerisæsonen er fra 2014 på seks dage

Fyrværkeriloven er ændret, og det betyder, at det fra nytåret 2014 er tilladt at anvende fyrværkeri fra 27. december til og med 1. januar.

Pas på ombyggede minikøkkener

Et ombygget trinette-køkken er skyld i endnu et dødsfald. Sikkerhedsstyrelsen advarer derfor om den alvorlig brandfare, der kan opstå, hvis man ombygger de populære minikøkkener. Styrelsen opfordrer udlejere og lejere til at være opmærksomme på problemet med køkkenerne, som især findes i ungdomsboliger og kollegier.

Ny solarielov

Folketinget har vedtaget en ny solarielov. Loven træder i kraft 1. august 2014, og den fastsætter en række krav til solcentre af hensyn til brugernes sundhed.

Legetøjsregler.dk

Miljøstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen har lavet en hjemmeside, som giver dig et samlet overblik over, hvilke regler, du skal være opmærksom på, når du fremstiller, importerer eller distribuerer legetøj i Danmark.

Pas på faren ved små batterier

Kloden rundt sættes der i denne uge fokus på faren ved små batterier, som børn kan sluge. Sikkerhedsstyrelsen deltager i kampagnen og har samlet en række gode råd til de danske forældre.

Ny autorisationslov på el, vvs- og kloakinstallationsområdet

Folketinget har den 10. april 2014 vedtaget en ny autorisationslov. Den nye lov træder i kraft den 2. juni 2014.

Følg den offentlige høring om forslag til ny autorisationslov

I dag, onsdag den 22. januar, afholdes der offentlig høring om forslag til lov om autorisation af virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet (L 35).


Kontaktperson: webmaster