Sikkerhedsstyrelsen

Gør det selv-vvs

Hent gode råd om, hvordan du udfører gør-det-selv-arbejde på dine vvs-installationer. Det er nemlig lovligt at udføre en del af dette arbejde selv. Men det er vigtigt, du ved, hvordan du gør det korrekt. Ellers risikerer du fx at lave vandskade i din bolig.


Hvad må man selv lave af vvs-arbejde?

Du må selv udføre en del arbejde på vvs-installationerne i din bolig. Se, hvornår du selv må udføre vvs-arbejde og hvornår du skal have fat i en autoriseret vvs-installatør.

Før du går i gang med vvs-arbejdet

Læs mere de forholdsregler du skal tage dig, inden du begynder på vvs-arbejde. Fx skal du altid huske at lukke for vandet.

Værktøj til vvs-arbejde

Der er flere redskaber, som er vigtige, når du skal lave vvs-arbejde. Vi giver dig nogle anbefalinger om de værktøjer, som du skal have i din værktøjskasse.

Ordliste

Vi har lavet en forklaring til en række begreber inden for el og vvs-arbejde, som kan være anvendelig, når man skal lave gør-det-selv-arbejde.

Blandingsbatteri - udskiftning

Vi har lavet en række vejledninger til forskellige typer af blandingsbatterier. Læs mere om reparation og udskiftning af blandingsbatterier.

Håndvask og køkkenvask - udskiftning

Vi har lavet en række vejledninger om udskiftning af køkken- og håndvaske. Læs mere om, hvordan du selv kan udskifte dem og hvordan.

Tilslutning af installation - vand og afløb

Vi har lavet nogle vejledning til dig, som skal lave vvs-arbejde i hjemmet. Find vejledninger om tilslutning til en eksisterende vandinstallation eller afløbsinstallation.

Vandhane - reparation eller udskiftning

Vi har lavet nogle vejledninger om reparation og udskiftning af vandhane. Vejledningerne kan hjælpe dig med undgå fejl, når du skal udskifte eller reparere din vandhane.

Vaske- og opvaskemaskine

Se hvordan du opstiller og tilslutter vaske- og opvaskemaskiner.

WC

Her kan du læse, hvordan du udskifter et WC.